Contra început la nationala exact cum a debutat la toate cluburile la care a antrenat: a dat o raza de speranta cu doua meciuri în care nu a pierdut, iar jucatorii au aratat spirit de sacrificiu.
Sunt însa multe probleme pe capul lui Contra.
Una dintre ele este integrarea lui Florin Andone.
Atacantul lui Deportivo pare la nationala Romaniei ca un pacient pe care nu-l baga nimeni în seama în spital.
Florin Andone din Spania este ca Alibec în cupele europene, iar Florin Andone de la nationala este exact ca Alibec în campionat.
1 gol în 19 meciuri. Asta e bilantul lui Andone la nationala. În toti acesti 2 ani si jumatate, Andone a dat în Spania 36 de goluri pentru Cordoba si Deportivo.
Echipa din La Coruna a refuzat 15 milioane in vara, dar englezii nu renunta. În iarna, Crystal Palace va încerca un nou asalt pe o suma asemanatoare. Întrebarea este: nationala are nevoie de Florin Andone, un atacant de 15 milioane sau vom avea un nou caz Radu Stefan? „Nu ma simt bine la nationala” este motivul invocat de Radu Stefan.
Mesajul dat de Contra a fost foarte clar la Copenhaga. Desi nu primeste pase si este ignorat de colegi, Florin Andone a ramas titular. Nationala are nevoie de un atacant puternic, de un atacant care joaca într-un campionat tare si nu în ultimul rand are nevoie de baiat de caracter. Florin Andone a trecut prin multe si a muncit enorm pentru a ajunge la acest nivel.
Este responsabilitatea lui Contra sa le impuna jucatorilor de la nationala ca Andone trebuie ajutat sa dea randamentul pentru care este laudat în Spania!
Contra are timp. Urmatorul meci oficial al României este în Liga Natiunilor, abia în septembrie 2018.