De 1 decembrie, căpitanul naționalei României Chiricheș joacă un meci extrem de important pentru titlu în Italia. Napoli este prima în Serie A și se luptă cu Juventus, campioana ultimilor 6 ani. De la Maradona, napoletanii n-au mai trăit o perioadă atât de frumoasă, iar Chiricheș, Mertens, Insigne și Reina visează să aducă pe San Paolo al treilea titlu din istorie. Chiricheș a acceptat să vorbească in EXCLUSIVITATE pentru „ionalexandru.ro” despre cea mai frumoasă perioadă a carierei, cine sunt steliștii care ar face față la Napoli și de ce își dorește ca fiul său Marc să joace atacant în naționala României.

Sursa foto: Facebook SSC Napoli

Poate Napoli să oprească hegemonia lui Juventus, care a reuşit să câştige ultimele 6 titluri în Italia?

Avem calitatea pentru a învinge. În fiecare zi dăm totul la antrenamente pentru a ajunge la un nivel cât mai ridicat. Simt că avem forţa pentru a rupe această hegemonie, dar trebuie să fim foarte concentraţi pentru a înfrunta orice adversar. Vom da totul pentru noi, pentru fani şi pentru club.

Eşti gata să duci medalia de campion în România?

Mi-ar plăcea foarte mult, ar fi fantastic! Să câştigi un titlu la Napoli valorează mai mult decât în alte părti. Campionatul italian este foarte dificil şi în acelaşi timp important. Ar fi extraordinar dacă voi reuşi să câştig aici. Sper din tot sufletul!

Cum te simţi la Napoli? Te rog să descrii oraşul Napoli în câteva cuvinte.

Mă simt foarte bine, îmi place tot aici. Trei adjective pentru a caracteriza Napoli? Cald, fantastic şi „bella vita”.

Iţi place porecla pusă de fanii lui Napoli, „Contele”? Ce poreclă aveai când erai mic?

(rade) Foarte frumoasă, mă face să mă simt important. Când eram mic, prietenii îmi spuneau „Chiri”.

Trei steliști ar putea face față la Napoli!

Ce jucător de la Steaua crezi că are valoare să joace alaturi de tine la Napoli?

Sunt jucători buni şi tineri. Exemplele trebuie să înceapă cu Tănase, Coman şi Man, care sunt foarte buni şi talentaţi. Lucrul cel mai important este să muncească mult şi vor ajunge departe. Trebuie să crească şi să se antreneze cât mai bine.

Căpitanul naționalei, Chiriches, vrea marea împăcare cu Ștefan Radu de 1 decembrie

 

Sursa foto: Facebook Echipa nationala a Romaniei

Ai fost vizitat de curând de selecţionerul Contra şi de Adrian Mutu. Despre ce aţi vorbit? Aţi făcut planul pentru preliminariile lui Euro 2020?

Da, au venit aici şi mi-a făcut mare plăcere vizita lor. Am vorbit mult despre proiectul lor la echipa naţională, iar noi jucătorii trebuie să-l urmăm cu inteligenţă. Am discutat şi despre faptul că eu trebuie să fiu cel care aduce experienţa la echipa naţională şi cum voi inspira tinerii jucători. Sunt la dispoziţia lor din toate punctele de vedere.

Eşti căpitanul naţionalei României, ai jucat peste 50 de meciuri în naţională şi eşti la câteva ore de mers cu maşina de Ştefan Radu. Ai încercat să-l convingi să revină la naţională?

E un subiect mai delicat. Eu, personal, nu am încercat să-l conving, dar mi-l doresc din tot sufletul alături de mine în echipa naţională. E un jucător important, are experienţă şi sper să revină. Dacă vede acest interviu am un mesaj pentru el: Revino!

Sursa foto: Instagram @vladchiriches

Peste 20 de ani vezi o echipă naţională a României cu Marc Chiricheş, Tiago Mutu, Sebastian Tătăruşanu şi Matias Budescu?

Ar fi cu adevărat frumos! Dacă băiatul meu, Marc va dori să ajungă fotbalist îl voi susţine pentru a-şi îndeplini visul. Mi-ar plăcea ca Marc să joace atacant!

„Am plâns cu gândul la România. Reprezintă totul pentru mine”

 

Sursa foto: Facebook/echipa nationala a Romaniei

Spune trei cuvinte care îţi vin în cap când te gândeşti la România.

Casa mea, familia, totul pentru mine!

De câte ori ai plâns pentru că erai departe de ţară?

A plânge e un lucru normal. Cine nu o face? Eu am plâns de multe ori!

Mulțumiri speciale pentru acest interviu prietenului Gennaro Gambardella, jurnalist italian cu peste 15 ani de experiență și corespondentul „ionalexandru.ro” la Napoli.