În Italia încep să se vada anumite găuri în zidul perfect care a fost Juventus în ultimii ani. Bianconerii, după șase titluri consecutive, nu mai par acei canibali care închideau campionatul deja din decembrie. Poate că jucatori fundamentali, ca Gigi Buffon, Giorgio Chiellini și Andrea Barzagli, au început să simtă greutatea vârstei sau poate că după ce au câștigat tot ce sa putea câștiga în Italia, motivațiile nu mai pot să fie aceleați de la primul an al lui Antonio Conte.

Un lucru e cert. Campionatul din acest an este mult mai imprevizibil decât ne puteam aștepta în septembrie.

Doi jucători par a fi cei mai motivați să profite de ocazia rară în Serie A, Mauro Icardi de la Inter si Ciro Immobile della Lazio, aflați pe primele două locuri in clasamentul marcatorilor.

Atacantul argentinian, la doar 24 de ani, este căpitanul echipei din Milano deja de doi ani. Rece, implacabil, letal, este eroul fanilor nerazzurrii, care după victoria confortabilă contra lui Chievo au urcat pe primul loc al clasamentului din Serie A.

Cel mai mare merit îl are cu siguranță Icardi, nu numai pentru golurile înscrise, dar și pentru că Luciano Spalletti i-a dat încredere maxima, considerându-l pregătit din punct de vedere caracterial.

Atunci când partidele sunt de o importanță capitală, Icardi răspunde întotdeauna prezent. Un exemplu este meciul considerat cel mai important de către fanii Interului. Este primul jucător capabil să înscrie un hat-trick în derby-ul de la Milano de la Diego Milito în 2012. Chestiunile serioase care l-au atins în afara terenului de joc, ca cearta cu Maxi Lopez pentru soția sa Wanda sau neînțelegeri cu peluza nerazzurra, nu îl mai lovesc în nici un fel. Icardi pare acum un războinic cu o armura impenetrabilă. Aceasta poate fi extrem de folositor Argentiniei, care caută un număr 9 de încredere din vremea lui Hernan Crespo. Este de văzut cât de mult Sampaoli îl poate ignora.

Celălălt atacant care face lucruri uimitoare în acest an este Ciro “Il Grande” Immobile. Lazio este echipa cea mai surprinzatoare din acest sezon, iar antrenorul lor Simone Inzaghi are în față un viitor strălucit.

Meritul acestui început bun de sezon al lui Lazio este, în marea parte, al lui Immobile, care a înscris deja 15 goluri în campionat. Biancocelești se află pe locul cinci în clasament, fiind precedați chiar de rivalii de la Roma. Lazio, după o perioadă de formă incredibilă, a frânat brusc în ultimele două meciuri din Serie A, cu o înfrângere dureroasă în derby și un egal neașteptat acasă împotriva Fiorentinei.

Speranțele echipei de a recupera sunt în evoluțiile lui Immobile, atât de decisiv la club, pe cât de anonim contra Suediei, în meciul tragic al Italiei care i-a adus eliminarea de la Cupa Mondială din Rusia.

Icardi 16 – Immobile 15. Lupta continuă!