Cu riscul de a enerva pe mulți fani ai fotbalului din 2017, Ronaldo pentru mine a fost unul singur și acela este și va rămâne Ronaldo Luis Nazario Da Lima. Este brazilian și a reușit să mă uimească într-o perioadă în care pe lângă el în  fotbal erau mulți alți jucători uriași. A luat „doar” două Baloane de Aur la concurență cu Zidane, Shevchenko, Rivaldo, Figo, Raul sau Henry.
Cristiano Ronaldo este un atlet desăvârșit, un fotbalist foarte muncitor și un „ucigaș” perfect in fața porții. Pe lângă asta, portughezul este și un om deosebit. Acțiunile sale caritabile (și-a scos la licitație unul dintre Baloanele de Aur!) dovedesc că asceniunea sa de pe străzile prăfuite din Funchal a lăsat urme în sufletul starului de la Real Madrid.
Am avut posibilitatea, prin natura meseriei, să cunosc mulți fotbaliști celebri, dar întâlnirea cu portughezul Cristiano Ronaldo a fost între cele mai haioase. La finalul meciului din Champions League Real – Tottenham eram în zona de interviuri de la Bernabeu și în fața mea la vreo 10 metri apare Cristiano Ronaldo. Venea în direcția mea. Îl întreb din priviri dacă vrea să facem o poză, îmi răspunde cu un semn de „calma, calma” să aștept pentru că mai are de dat un interviu la un post de radio spaniol.

Ca o paranteză, Cristiano Ronaldo, Marcelo, Keylor Navas și Sergio Ramos sunt cei mai iubiți jucători de la Real de către presa madrilenă. Sunt mereu disponibili, cu zâmbetul pe buze și nu refuză contactul cu presa indiferent de scor.
Așteptâdu-l pe Cristiano Ronaldo, m-am întors cu fața către o altă zonă unde Harry Kane, Keylor Navas si Pochettino discutau cu presa. Peste câteva minute, portughezul vine prin spatele meu mă bate pe umăr și mă întrebă cu un gest „Mai vrei să facem poza aia?”. N-a ieșit cea mai bună poză din lume, dar când lângă tine este Cristiano Ronaldo, începând de astăzi jucătorul cu cinci Baloane de Aur, e ok.
2018 va fi extrem de interesant. Messi și Cristiano Ronaldo au câte cinci Baloane de Aur fiecare și bătălia pentru al 6-lea se va da cu siguranță in Rusia, la Campionatul Mondial.