Turcii îl divinizează pe Hagi! Ăsta este un fapt, iar acțiunile lor ne duc cu gândul la cât de iubit este Maradona în Argentina sau la Napoli. Fanii lui Galatasaray nu vor uita toată viața câte a făcut Hagi pentru ei, iar dragostea lor nu cunoaște limite. Yunus Dinc are 35 de ani și locuieste la o oră de Istanbul. Distanța asta nu-l oprește să meargă la toate meciurile jucate acasă de echipa sa și să-l iubească pe Hagi, românul care este văzut ca un zeu de câtre fanii lui Galatasaray. Yunus este atât de îndrăgostit de Hagi incât și-a numit fiul…Hagi. Asta deși în Turcia numele străine sunt interzise. Yunus a găsit însă o soluție, iar băiatul său a primit și un nume turcesc pe care nu-l strigă nimeni. Micul „Jr. Hagi” are doar câteva luni, dar este deja vedetă pe twitter. Când l-am contactat pe Yunus pentru un interviul răspunsul lui a fost simplu: „Ești din țara lui Hagi. Pentru tine fac orice!”, iar interviul a venit de la sine.

De când eşti fan al lui Galatasaray? De ce?
Nu a fost un lucru „din tată în fiu”, deoarece tatăl meu este fanullui Beșiktaș. Din sezonul 1986-87 m-am îndrăgostit Galatasaray. Aveam 6-7 ani în acel moment. Eram mereu în contradicţie cu alți copii la școală care susțineau alte echipe.

De ce ai ales să-i pui numele „Hagi” fiului tău?
Nu am avut șansa să mă duc la meciurile lui Galatasaray când eram copil, deoarece tatăl meu a fost fan al lui Beșiktaș. Am mers prima dată la un meci al lui Galatasaray în 1996, când m-am dus singur la un meci de campionat. Acesta a fost sezonul când Hagi a venit la Galatasaray și a fost adevăratul arhitect al acelui titlu. El a început să fie iubit de către toţi fanii lui Galatasaray începând din primul său sezon. De atunci toată lumea ştie povestea minunată cu 4 campionate consecutive, 2 trofee europene și multe alte trofee câștigate. M-am căsătorit în 2009 și soția mea este, de asemenea, fan al lui Galatasaray. Fiica noastră s-a născut în 2010. Numele ei este Ișıl. Am hotărât să-i dam numele „Ișıl”, după numele căpitanului echipei de baschet feminin de la Galatasaray🙂 Când am aflat că soția mea este însărcinată cu al doilea copil, m-am gândit luni de zile cum să-i propun numele „Hagi” pentru copilul nostru. Am fost puțin îngrijorat că nu va accepta. Am urmărit aproape toate meciurile Viitorului pe internet timp de 3 ani. Am plâns când Hagi a plâns și am râs când el a râs. Anul trecut, când Viitorul era aproape de titlu, în timpul unui meci din play-off, rezultatul la pauză era 0-0.  Mi-a curs sânge nas din cauza stresului din prima repriză. Când Viitorul a marcat golul în repriza a doua, am început să ţip prin casă „Goooool” la fel ca la golurile lui Galatasaray. Când s-a terminat meciul urlam prin casă „Hagi, Hagi, Hagiiiii”, soția mea a spus „ești nebun” și a început să râdă. A fost șansa mea și mi-am încercat norocul spunând ” Îţi poţi imagina cum ar fi ca pe fiul nostru să-l cheme Hagi, Jr. Hagi.” Soția mea s-a gândit la asta puţin şi a acceptat, dar a costat mult! I-am cumpărat un inel de diamant :)) Fiul meu sa născut la 29 iunie 2017 și i-am dat cu mândrie numele Hagi.

La ce te gandesti când auzi numele „Hagi”?
Când cineva spune Hagi, îmi amintesc de tinereţe. Mă gândesc la dominația noastră în Turcia în perioada 1996-2000 și apoi la cele 2 trofee câștigate în Europa. Aceștia au fost cei mai de succes ani ai lui Galatasaray. Ca fani ai lui Galatasaray, în Turcia îl numim „Cel mai frumos lucru care a venit vreodată în Turcia din Balcani”. Cu spiritul său, cu ambiția de a câștiga, este o persoană atât de mare încât nu va ezita să se aunce în foc pentru a câştiga, este un fotbalist uriaș. A fost ca un tată. El va fi cu mine toată viața odată cu venirea pe lume a fiului meu. Îmi doresc ca fiul meu Hagi, Jr. Hagi să devină un mare lider așa cum este „tatăl nostru” Gheorghe Hagi.

L-ai intalnit vreodata pe Gica Hagi?
Pe 17 mai 2017, Galatasaray a adus legendarele la cantonamentul de la Florya, cu ocazia aniversării Cupei UEFA câștigată în 2000. Când am auzit că Hagi va participa am aranjat în aşa fel încât să ajung acolo. Când l-am văzut pentru prima oară pe Hagi de la distanță, inima mea a început să bată din ce în ce mai repede. Când m-am apropiat de el, am devenit din ce în ce mai entuziasmat. El a dat autografe și le-a permis fanilor să facă fotografii cu el. Când i-am dat tricourile lui Galatasaray pe care le purtase în anii 1999 și 2000 să îmi dea autograf, îmi trecurau mâinile și nu am reușit să mai țin tricourile în mână datorită emoției. Am făcut şi poze cu el! Am râs și am plâns în același timp. A fost momentul în care i-am spus că fiul meu se va naște în iunie și va primi numele Hagi. El râdea, poate credea că l-am mințit, nu știu. 🙂

Dacă fiul tău va juca fotbal îl vei îndemna să o facă la Galatasaray?
Vreau foarte mult ca fiul meu să devină fotbalist. Ar fi o poveste superbă pentru mine și pentru orice fan al lui Galatasaray ca Jr. Hagi să îmbrace tricoul cu numărul 10 pentru 20 de ani.

Hagi a luat titlul în România cu Viitorul. Dacă te sună Hagi și vrea să-l transfere pe fiul tău la Academia lui de la Ovidiu ce faci?
Hagi a ridicat echipa din ligile inferioare până în Liga 1 și a câștigat campionatul! Ce s-a petrecut a fost ca un basm. Credeți că Gheorghe Hagi îl va invita pe fiul meu la Academia sa în următorii ani și aș spune „nu”? Asta e imposibil. Mergem în România fără dubiu. Îmi imaginez deja cum Gheorghe Hagi îl antrenează pe Jr. Hagi…

Spune în 3 cuvinte ce înseamnă Hagi pentru tine.
Părinte … Lider … Ambitie …

Ce mesaj vrei să-i transmiți lui Gheorghe Hagi?
După ce s-a născut fiul meu, am un singur vis: Gheorge Hagi să-l întâlnească pe Jr. Hagi. Dacă reușesc să realizez asta, cred că voi urla de fericire câteva minute. Sunt foarte bucuros doar la gândul ca Hagi l-ar putea ține in brațe pe Jr. Hagi. Îmi doresc că acest vis să devină realitate în cel mai scurt timp. Bineînțeles că trebuie să-l contactez cu Hagi și nu știu cum. Sper că fanii lui Galatasaray vor cânta din nou peste 20 de ani pe stadion pentru fiul meu „I love you, Hagi”, iar marele Hagi va aplauda în tribună.