Acestă etapă din Seria A ne-a lăsat multe subiecte despre care să discutăm. Primul, Inter este pe primul loc în clasament pe merit și nu este o coincidență. Echipa lui Luciano Spalletti a demonstrat încă o dată că a învățat să pregătescă meciurile decisive aproape perfect. Juve are încă ceva în plus din punctul de vedere al jocului. Are o bancă mai lungă și niște jucători mai obisnuiți decât Nerazzuri să reziste presiunii. Chiar pentru acest motiv, Inter merita si mai multe laude pentru că o blocat și oprit Juventus chiar la ea acasă. Spalletti a reușit unde nu a putut Maurizio Sarri, a adaptat echipa sa la stilul adversarului. Inter, față de Napoli, a jucat la Torino cu o mentalitate defensiva și a rămas fără înfrângere. Interul lui Spaletti a reușit deasemeanea să-și păstreze și primul loc in Serie A.

Chiar Napoli, despre care am discutat mai înainte a extins momentul său negativ. După ce a fost eliminată din Champions League de Shakhtar Donetsk și a pierdut acasă contra lui Juventus, băieții lui Sarri nu au reușit să ia trei punte nici cu Fiorentina. Problema este mentală în primul rând, și fizică în al doilea. Napoli de acum două luni nu ar fi avut nici o problemă să treacă de Fiorentina, dar în momentul ăsta echipa este demoralizată, cum din păcate s-a întâmplat de multe ori în ultimi ani la primele rezultate negative. Mai mult, echipa este și foarte obosită. Titulari lui Napoli au jucat aproape toate meciurile, în Serie A și în Liga. Nu este surprinzator că au început să simtă oboseala.  Sarri ar face bine să dea mai multă încredere unor jucători pe bancă, ca Emanuele Giaccherini, Adam Ounas și Marko Rog, și astfel titularii Dries Mertens, Lorenzo Insigne sau Marek Hamsik ar putea să-și tragă sufletul.

A patra forță a campionatului italian, Roma, s-a lovit de zidul Chievo și mai ales de portarul lor Stefano Sorrentino, unul dintre portari cei mai subevalutați din ultimi ani. Sorrentino a oprit blocat echipa giallorossa, dar oameni lui Di Francesco au făcut o partidă destul de bună, arătând că pot să aibă un cuvânt de spus în Serie A, dar și în Liga Campionilor, având în vedere că au terminat primii într-o grupă cu Chelsea și Atletico Madrid.

Gennaro Gattuso a reușit să câștige primul său meci ca antrenor la Milan. După incredibila egalare de la Benevento și înfrângerea din Europa League cu Rjeka, rossoneri, chiar dacă au avut mari dificultăți, au învins pe Bologna cu două goluri ale lui Giacomo Bonaventura. Este interestant faptul că omul decisiv este încă o data Bonaventura, iar cei mai mulți dintre noii veniți nu s-au dovedit pregatiți pentru glorioasa echipa din Milano.

Viitorul adevsar al FCSB-ului din primăvara Europa League, Lazio a pierdut surprinzător pe Olimpico cu 1-3 în fața lui Torino. O victorie îi putea aduce pe laziali la 35 de punte, la fel ca Roma. Simone Inzaghi a pierdut însă în fața echipei lui Mihajlovic, un antrenor capabil să pună probleme oricărei echipe din Serie A. Golgeterul lui Lazio, Immobile a fost eliminat la 0-0, după ce arbitrul s-a enervate că a cerut reluarea video la un presupus henț în careu. Lazio este o echipă fluctuantă cu jucători foarte buni, dar cu meciuri în care parcă își pierd concentrarea, ca cel de luni seară cu Torino. Pentru stelisti va fi o dublă foarte grea în februarie, dar au sansă în plus în fața lui Lazio dacă stam să ne gândim că putea juca împotriva lui Atletico Madrid sau Arsenal.