Cristi Tănase a luat 7 trofee în 6 ani la Steaua și a marcat o perioadă în care Reghecampf a construit o echipă puternică si victorioasă. Tănase a jucat în ultimii ani în China și Turcia, dar nu uită unde a cunoscut gloria. Fostul căpitan al Stelei mai stă încă 2-3 ani în Turcia și își dorește o revenire la 33 de ani. Tănase este acum în colonia românească de la Karabuk și le ține pumnii lui Șumudică, Lung și Săpunaru, care au băgat spaima în bogații Turciei cu micuța Kayserispor.

Foto credit: Facebook/Karabukspor

ȘUMUDICĂ A BĂGAT SPAIMA ÎN BOGAȚII TURCIEI

Cum îți merge în Turcia?
Anul trecut am avut un sezon foarte bun, am câștigat multe meciuri cu Beșiktaș, cu Galata. Anul ăsta stăm cam prost. Suntem pe ultimul loc și sper să ne salvam de la retrogradare. În mare, e bine. Sunt mulți români pe aici și asta e ok. E foarte important să mai ai pe cineva pe lângă tine.

Ești surprins de parcursul lui Șumudică la Kayserispor?
Șumudica face o treabă foarte bună acolo, alături de Silvică Lung și Săpunaru. Ei au acum un parcurs excelent, au umplut stadionul acolo la Kayseri și au fost laudați în ultima vreme de toată Turcia.

Poate Șumudică să câștige titlul?
Asta e foarte greu pentru că bogații Turciei, Galata, Fener și mai ales Beșiktaș sunt într-o formă foarte bună, dar Șumudică a reușit să bage frica în ei. Mai e și Istanbul BB, deci va fi extrem de greu pentru cei trei români de la Kayseri să câștige titlul. Dacă reușeau să bată pe Beșiktaș, Șumudică era îndreptățit să viseze la titlu.

Foto credit: Facebook/Cristi Tanase

Îți este dor să joci pentru Steaua?
Da. Am avut momente superbe acolo și chiar mi-e dor. Pe viitor îmi doresc să am șansa să mai joc pentru această echipă mare a României. Am jucat 6 ani acolo și mereu mă gândesc la ei!

Cum ți se pare situatia asta cu împărțirea fanilor steliști între FCSB și CSA?
Vorbesc de câte ori ne vedem cu foștii colegi de la Steaua despre asta și sunt supărați pe această temă. Ne întrebăm de ce s-a ajuns aici. Nu ar trebui să se ajungă la situația în care suporterii să nu mai vină pe stadion și mai ales fanii Stelei care făceau o atmosfera incredibilă. Mai mare dragul să joci pe Ghencea sau National Arena cu stadionul plin, cu suporterii din Nord și din Sud cântând incredibil la meciurile noastre.

Ai juca pentru CSA Steaua?
Nu, niciodată!

Ai fost căpitanul steliștilor, acum un alt Tănase este căpitan. Cum ți se pare asta?
Este din același oras cu mine, îl stiu bine. Florin este un jucător foarte bun, are calități și este pregătit să faca un pas în străinătate, să joace la o echipă bună.

Din vedeta echipei, Alibec a ajuns rezervă la FCSB. Poți să-i dai un sfat?
El este un jucator matur și sunt sigur ca o să-și revină. Toată România știe că are niște calități extraordinare, este un jucator foarte, foarte bun. Spre binele lui, sper să-și revină. Trebuie să se concentreze numai la fotbal. Am trecut și eu prin momente în care nu-mi ieșea nimic. Trebuie să încerce mereu până îi iese jocul! La calitățile lui este imposibil să nu iasă din pasa asta.

Se întamplă să-ți fie dor de România?
Sincer, îmi este dor de România, dar deocamdată nu m-aș întoarce să joc în Liga 1. Încă cel puțin 2 ani aș vrea să continui aici, în Turcia.

Ai jucat 40 de meciuri la națională. Care e amintirea ta cea mai frumoasă?
Golul din Austria, primul gol al meu, chiar la al doilea meci. Un gol de la jumătatea terenului peste portar nu se uită!

Torje și Grozav au fost reactivați de Contra la națională. Te gândești și tu ca în 2018 să revii la națională?
Îmi doresc din tot sufletul să se întample asta! Sunt sigur că aceasta revenire depinde în primul rand de mine. Trebuie să am meciuri cât mai bune la echipa de club.

„JOC TENIS CU ROMÂNII DE LA KARABUK”

Ce sport mai practici în afara fotbalului?
Îmi place să joc tenis de camp cu Paul Papp, cu Latovlevici, când era la echipa mea. Joc din când în când și cu Valerică Găman. Jucăm de placere, nu suntem profesioniști.

Cine e cel mai bun prieten al tău din fotbal?
Cătălin Doman. Vorbim nonstop, ne vedem de câte ori avem ocazia!

Ce sfat i-ai da unui copil care se apucă acum de fotbal?
Să fie serios, muncitor și să creadă în talentul, dar și în forțele lui. Acestă meserie se face cu sufletul și este important să-ți placă ceea ce faci.

„BRAZILIA VA CÂȘTIGA MONDIALUL”

Care e jucătorul tău preferat în acest moment?
Ronaldo. Mi-am dorit să câștige Europeanul cu Portugalia. Chiar am pariat pe Portugalia și am câștigat.

Noi nu vom fi la Mondialul din 2018. Cine crezi că va câștiga Mondialul din Rusia?
Brazilia e principala favorită. Joacă un fotbal frumos, au niște jucători foarte valoroși. O să le fie foarte greu, dar ei sunt
favoriții mei la Mondial de anul viitor.

Ai un mesaj de sărbători pentru fanii tai?
Sărbători fericite și sănătate, că e cea mai importantă.