Dragă Moș Crăciun,

Află despre mine că am fost cuminte în 2017. Nu, te rog, nu strâmba din nas, chiar am fost! Am ținut cu echipa națională cât am putut și nu m-am supărat pe ea din cauză că a ratat calificarea la Mondialul din Rusia. Și să știi că anul ăsta chiar mi-am dorit ca absolut toate echipele de club să prinda loc în grupele UEFA Champions League și Europa League. Nu am fost hater, pe cuvânt! Bine, recunosc, m-au cam enervat fetele de la naționala de handbal, dar asta e, tot ale noastre sunt! De Halep, ce să mai zic, jos pălăria, numarul 1 în lume, Moșuleee! Stiu că și ție îti place sportul, așa că așez și eu pe foaie niște dorințe pentru 2018, așa, ca de la un iubitor de sport la altul. Sper să ajungă la tine. Apropo, în Laponia, tot la adresa aia locuiești? Sigur? Nu de alta, dar sper să nu nimeresc cu scrisoarea la Grinch, că ăsta sigur ne poate da peste cap tot sportul românesc în 2018.

Bun, deci fii atent ce vreau de la tine, Moșule:

  • În primul rând, vreau o națională “ca afară”! Vreau să tremure Messi când aude că Argentina are meci cu România, vreau să îl facem să plângă pe Ronaldo, să avem posesie  80-20 cu Spania, să fim mai tari în iarbă decât Olanda (la fotbal mă refer, Moșule!), să ținem Franța la respect, vreau o Românie “uber alles”!
  • Moșule, în Liga 1, vreau mai multe pase, mai multă forță și viteză, mai multe goluri, mai mulți kilometri alergați. Îmi doresc mai puțini fotbaliști care se smiorcăie ca niște copii din cauză că ei nu pot juca fotbal din trei în trei zile. Îmi mai doresc ca jucătorii de fotbal din Liga 1 să zică mersi și să se considere norocoși că sunt răsplătiți cu 2 000, 3 000, 5 000 sau 10 000 de euro pe lună într-o țară în care salariul minim brut pe economie este de 1 500 de lei.
  • Vreau pedepse mari pentru cei care umblă cu ocaua mică în sport, care nu își apară corect șansele și pentru cei care nu au pic de respect pentru meseria pe care și-au ales-o! #nudopajului #numeciurilortrucate #nurasismului #fairplay
  • A, să nu uit! Trimite urgent din Laponia un sac cu “VAR”, vrem să dăm cu el peste arbitrajul românesc.
  • Am mai avea nevoie de mai multe stadioane moderne, cu pistă sau fără, nu contează, de investitii masive în infrastructură din sportul românesc. Moșule, tu ești mai umblat prin lume, dacă ai putea să pui o vorbă bună…
  • Câte o nuia pentru cei care sunt convinși că toate duelurile din sport între români și străini încep de la 0-1. Am zis!
  • Vreau noroc pentru ai nostri, că talent avem cu carul, în toate competiile sportive din 2018. Fă în așa fel încât să ningă cu victorii peste românii din #tenis #handbal #rugby #baschet #gimnastică #canotaj #atletism #hochei, etc
  • Să îmi faci și mie rost de bilete la meciurile din NHL. Doar dacă poți, nu vreau să te presez. Aș vrea sa îl văd la treaba pe Ryan Reaves, il știi, nu? Enforcerul de la Pittsburgh Penguins.
  • Că tot veni vorba de hochei, poate ne mai faci și nouă cadou un patinoar, două, zic și eu, să fim și noi în rând măcar cu Ungaria, Cehia, Slovacia, Austria și Polonia. Dacă poți trei, să fie primit!
  • Ce-aș mai vrea, ce-aș mai vrea…a, da, vezi că pe 9 februarie încep Jocurile Olimpice de Iarnă, tocmai în Coreea de Sud. Dacă ajungi pe la PyeongChang, pronuntă după mine, Py-e-ong-Chang, așa se numește orașul, poate lași înca de acum acolo una sau două medalii pentru echipa României. Știai că singura medalie obținută de România la Jocurile Olimpice de Iarnă a fost obținută in ’68? Bronz, echipajul de bob două persoane, format din Ion Panturu și Nicolae Neagoe.

Stiu că ai multe lucruri de rezolvat zilele astea, o grămadă de drumuri de făcut și un milliard de dorințe de îndeplinit. Dar, dacă poți să rezolvi măcar jumatate din cele de mai sus, aș fi tare fericit. Dă-mi de veste că ai primit scrisoarea pe www.ionalexandru.ro. Vezi că avem și pagină de Facebook, să dai și tu un like!

P.S. Ai grijă de Rapid! Și de AS Roma! 😉

Când ajungi în Rusia, vezi poate afli și tu cine va câștiga Mondialul! Glumeesc! 🙂

La multi ani, Moșule!