La începutul campionatului, Inter şi Roma au dat impresia de a fi în sfârşit pregătite pentru a face un sezon strălucitor. Inter, cu maestrul Luciano Spalletti pe bancă şi cu o echipă plină de de jucători la punctul maxim al carierei lor, ca Mauro Icardi, Ivan Perisic şi Joao Mario, semăna cu Juventus din primul an lui Antonio Conte, determinată și eficientă.
Nerazzurri, în acest moment, nu mai reuşesc să câștige și ultimul exemplu a fost pe terenul Fiorentinei. Pe Artemio Franchi din Firenze meciul s-a terminat 1-1 cu golurile lui Icardi și Simeone. O remiză argentiniană care nu ascunde o altă prestaţie opacă a echipei lui Spalletti. Inter a suferit în fața echipei lui Pioli. O Fiorentina mai în formă şi mult mai reactivă. După meci Spalletti a spus: “Evident, suntem în dificultate, este inutil să o ascundem. Ne lipseşte un fundaş central, şi va trebui să găsim un jucător în această perioadă de transferuri”. Milan Skriniar e una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon, dar celălalt fundaş central la Inter este Andrea Ranocchia, care încearcă să-şi recapete forma, după mai mulţi ani slabi pe San Siro.

Credit foto: Facebook/AsRoma

Eusebio Di Francesco a fost pus într-o situaţie grea încă din prima clipa la Roma. Fostul mijlocaş al Romei a ştiut că va fi greu să obţină reyultate bune cu această echipă în schimbare. Începutul, însă, a fost neaşteptat de bun. După ce a obţinut primul loc într-o grupă foarte grea din Champions League, Roma s-a oprit brusc. Giallorossi au fost eliminaţi din Coppa Italia de Torino, şi a acumulat doar 5 puncte din ultimele 5 meciuri de campionat. Mai mult, Lazio a depăşit marea rivală din capitala şi a urcat pe locul al patrulea. Cazul Nainggolan, pedepsit împotriva Atalantei după excesele din Anul Nou este o mare problemă. Lipsa lui de pe terenul de joc a fost determinantă în înfrângerea cu echipa din Bergamo. Roma este foarte departe de echipa strălucitoare de la începutul sezonului.

Înfrângerea Romei este o surpriză, dar cine urmăreşte campionatul italian ştie că Atalanta nu mai poate fii considerată o echipă minoră. Victoria contra Romei este doar ultimul capitol al unui sezon extrem de pozitiv! Nerazzurii din Bergamo au urcat pe locul şapte în Serie A, sunt calificaţi de pe primul loc în grupa lor în primăvara Europa League (vor juca contra Borussiei Dortmund în turul următor), şi au ajuns în semifinala Cupei Italiei contra Juventus după ce au eliminat Napoli.
Antrenorul Gian Piero Gasperini a comentat victoria cu Roma: “A fost o prestaţie superba, ca cea contra Napoli, şi am trimis semnale importante către adversarii noştri, atât din punct de vedere tehnic cât şi moral. Ştim cum să suferim şi cum să ne apărăm. Am arătat aceste lucruri contra Romei, si a lui Napoli”.

Credit foto: Twitter-AtalantaBC

Atalanta va trebui să înveţe să se apere de celelalte echipe din Italia şi din Europa, care încep să dea târcoale tinerilor care au explodat în acest sezon la Bergamo. Mijlocașii Bryan Cristante și Remo Freuler, precum și apărătorii Hans Hateboer și Timothy Castagne sunt printre marile descoperiri ale acestui sezon. Interesant de remarcat este că toți jucătorii sunt revitalizați sau descoperiţi de Gasperini, unul dintre cei mai buni antrenori din lume când vine vorba de pus în valoare tinere talente.