Transferul lui Nasser Chamed la Mediaș a fost considerat mult prea ”exotic” pentru campionatul nostru, dar mijlocașul ofensiv din Insulele Comore și-a demonstrat din start calitățile. Chamed a marcat deja în tricoul lui Gaz Metan, din lovitură liberă în deplasarea din decembrie de la Chiajna. Fotbalistul misterios din Comore are o poveste interesantă. A jucat alături de actuali jucători de top din fotbalul mondial și este un jucător atipic pentru Liga 1.

”Fotbalul din Insulele Comore este în ascensiune. Visez o calificare spectaculoasă la Cupa Africii”

Cum te-ai decis să vii în România? 

Am venit în România alături de un prieten, iar acesta mi-a spus să dau probe la Gaz Metan pentru că este un club care are o imagine bună în Franța. Nu toate echipele au condiții precum cele de la Mediaș. Aceasta este prima mea experiență în străinătate. Este dificil pentru că nu vorbesc limba română și sunt mai timid, dar îmi place foarte mult să zâmbesc.

Cum este fotbalul din Insulele Comore? 

La echipa națională totul merge foarte bine. Sunt foarte fericit atunci când mă întâlnesc cu colegii de la națională, suntem toți ca frații. Fotbalul evoluează în Comore, iar acest lucru este îmbucurător pentru selecționata noastră. Avem jocuri importante care vin destul de rapid. Vom juca contra Camerunului și a Marocului, dar sperăm să obținem rezultate bune și visăm la calificarea la Cupa Africii, ediția 2019.

”Putem să batem FCSB-ul”

Ce știi despre FCSB? 

Știu că Steaua București este un club foarte mare în România și urmează să joace în primăvara Europa League contra lui Lazio, o echipă foarte bună din Italia. Se întâlnesc două echipe cunoscute în Europa și o să fie un meci interesant.

Dacă marchezi împotriva FCSB-ului, ai pregătit vreo celebrare specială? 

Nu, nu am pregătit nimic special, dar sper că echipa va face un meci mare contra celor de la FCSB și că vom lua puncte chiar dacă ne așteaptă o partidă foarte complicată. Ne-am pregătit foarte bine în stagiul nostru de pregătire din Turcia și cu siguranță urmează un meci interesant în fața Stelei.

Ai vreo superstiție înainte sau după meci? 

Încerc să mă relaxez și să stau ”în banca mea”. Nu-mi place să vorbesc prea mult. Prefer să mă concentrez pe ceea ce am de făcut înainte și în timpul meciului. După terminarea fiecărei partide îmi sun familia.

Ce speri să obții la Gaz Metan?

Vom face totul pentru a menține echipa în prima ligă. Acesta este obiectivul principal și sunt de părere că putem să-l îndeplinim pentru că avem dorință de muncă și jucători de calitate în echipă așadar trebuie să ne concentrăm maxim pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

”Am jucat alături de Umtiti și Nabil Fekir”

Unde speri să ajungi în carieră? 

Pentru moment obiectivul meu este să dau totul ca să-mi găsesc cea mai bună formă. Dacă o să fiu în cea mai bună formă, consider că oportunitățile vin și ele cu timpul. Nu vreau să pun presiune pe mine. Eu sunt bine în prezent la Gaz Metan, toată lumea este foarte de treabă. Eu sunt foarte timid, dar jucătorii și toți oamenii din jurul clubului se poartă foarte frumos cu mine și nu pot decât să le mulțumesc pentru acest lucru.

Cu ce jucători celebri ai jucat în Franța? 

Am jucat cu Samuel Umtiti timp de 4 ani, dar am jucat de multe ori și împotriva lui după ce am plecat de la Lyon. Am jucat și alături de Nabil Fekir și îmi amintesc și un turneu unde eu și Fekir ne-am „bătut” pentru trofeul de cel mai bun jucător. Până la urmă a câștigat el. 😀

Chamed alaturi de Juninho pe vremea cand actualul jucator de la Mediaș era junior la Lyon

Care este echipa ta preferată și de ce? 

Echipa mea preferată este Olympique Lyonnais. Am început fotbalul la OL și în mod clar a devenit formația mea favorită. Am fost foarte des pe Gerland pentru a vedea meciurile lor alături de mama mea. Însă mama nu era prea fericită, pentru că ea este susținătoarea rivalei OM. 🙂

”Lupta la titlu se dă între FCSB și Craiova, dar steliștii sunt favoriți”

Ai avut vreun idol în copilărie? 

Nu idol, dar am avut mai multe exemple. Enumăr aici nume precum Totti, Figo, Juninho, Ronaldo sau Pirlo. Însă jucătorul pe care l-am admirat urmărit cel mai mult este Robinho. Îmi place foarte mult acest jucător!

Cum te-ai adaptat în România și cum este viața în țara noastră? 

Există diferențe foarte mari între Lyon și Mediaș. Mediașul este un oraș mic, dar pe mine nu mă deranjează deloc acest lucru. Tocmai pentru că sunt o persoană mai retrasă, îmi place să stau în liniște acasă, nu am nevoie să ies. Este suficient să stau liniștit în casă. Același lucru se întâmpla și când eram în Lyon. Eu ies foarte rar, nu asta e treaba mea. Bine, cu excepția cazului în care merg la restaurant sau la cumpărături.

Cine crezi că o să câștige campionatul în România? 

O văd campioană pe FCSB, dar cred că și Craiova are un cuvânt de spus. Lupta se dă între FCSB și Craiova în opinia mea.

Tehnicul mijlocaș în vârstă de 24 de ani, cotat în acest moment la 300.000 de Euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com a evoluat în 7 partide pentru Gaz Metan în actualul sezon. Acesta a ajuns la Mediaș în luna Octombrie și pare că a reușit să se adapteze fotbalului din România. Acesta are și naționalitate franceză și și-a făcut junioratul la Lyon.
Nasser Chamed joacă pentru naționala Insulelor Comore, o republica formată din 3 insule vulcanice aflate in largul coastelor de Est ale Africii foarte aproape de Madagascar. Populația este de doar 800 de mii de locuitori.

FOTO: Twitter – @NChamed