Am văzut primul derby al României într-o perioadă în care plăcerea fotbalului era mai presus de bani, iar rivalitatea dintre Dinamo și Steaua era mai mult pe teren și doar în timpul meciurilor. Finala Cupei din 84 este primul derby văzut pe stadion. Aveam aproape 8 ani. Lăcătuș a deschis scorul la puțin timp dupa ce implinise 20 de ani, iar Custov și Orac au adus a 5-a Cupa a României din istorie lui Dinamo pe un stadion 23 August plin. Au fost 60 de mii de fani. Au urmat multe povești superbe în zecile de meciuri dintre Dinamo și Steaua văzute pe stadion. Cele mai frumos cu siguranță a fost el din finala Cupei din 1990 cu echipe extraordinare pe teren (a lipsit Hagi din păcate la acest meci) și terminat 6-4.

Am văzut ambele finale de Cupă jucate de cele două rivale în provincie. În 89, am fost cu unchiul meu la Brașov și am avut norocul să simt căldură fanilor ardeleni. Hagi a dat un gol fabulos și a adus steliștilor trofeul la o lună după a doua finală de Cupa Campionilor, și ultima, din istoria României. A doua finală jucată la Brașov am comentat-o și s-a jucat într-o atmosferă electrică. Dinamo a condus cu golul lui Torje, dar steliștii au egalat cu golul lui Dică și au câștigat cu autogolul lui Bărboianu. Torje si Dică se vor afla din nou față-n față duminică la derby-ul 172 care se va juca duminică de la 20.45 pe Arena Națională.  Vom avea un singur câștigător, dar premiul este nemaivăzut pentru că așa merită trăit un derby.

Foto: Octavian Cocolos / FCDinamo.ro

Acest fan norocos poate să-și aducă cei mai buni prieteni la derby. Pașii sunt simpli:

  1. Dă like paginii de Facebook – ionalexandru.ro 
  2. Distribuie acest articol pe pagina ta de Facebook
  3. Dă TAG celor 3 prieteni pe care vrei să îi aduci în limuzină la derbyul de duminică printr-un mesaj în secțiunea de comentarii a postării de pe facebook.Termenul este vineri ora 15. Câștigătorul acestui pachet excepțional de 4 bilete VIP la derbyul Romniei oferite de Bilete.ro și a drumului dus-întors cu limuzina oferit de Prestige Limousine va fi stabilit prin intermediul platformei random.org și va fi anunțat pe pagina de Facebook a siteului. Detaliile privind livrarea premiului se vor stabilii prin mesaj privat. Mult succes!