Torino nu are Scala, ca Milano, sau Colosseum, ca Roma, ci are Juventus Stadium! Este locul în care gladiatorii din 2018 își măsoară forțele și fac show într-o atmosferă demnă de cea mai frumoasă competiție din lume.

Cu Alpii inzăpeziți în spate, arena a fost pregătită încă de dimineață pentru meciul cu Tottenham, echipa engleză care a venit în Italia după victoria din derbyul nordului Londrei cu Arsenal.

La magazinul lui Juve poți găsi Monopoly cu momente importante din istoria clubului, dar și tricouri din vremea lui Conte lângă cartea acestuia. Dăcă îl dă afară Abramovich, Conte se poate întoarce linistit la Torino, este așteptat cu brațele deschise deși a avut performanțe mai slabe decât Allegri.
Juventus era într-o perioadă foarte bună, cu 16 victorii consecutive și fără gol primit în 2018. Absențele lui Allegri s-au dovedit importante: Dybala în atac și mai ales Matuidi la mijloc, unde Eriksen a creat fără jandarm.
Juventus are un management în stil american care nu lasă nimic la voia întâmplării.

Coregrafia nu mai este a oamenilor, ci a firmelor specializate.
Într-o seară friguroasă de februarie, prezentarea lui Juventus rămane la fel de spectaculoasă chiar și la zero grade.


Juventus începe perfect și după 9 minute e deja 2-0. Furia italienilor nu-l sperie pe impenetrabilul Pochettino, al cărui străbunic s-a născut într-un sat de lângă Torino. Tottenham începe să-și intre în ritm și apar ocaziile la poarta lui Buffon. După două goluri în primele minute, Pipita Higuain este foarte aproape de 3-0, dar contraatacul perfect purtat alături de excelentul Pjanic este finalizat cu șut pe lângă poartă. Cel mai bun marcator al Europei, Kane reușește să reducă din diferență, iar italienii din tribună, veniți să savureze încă un succes, încep să realizeze cu cine au de-a face. După un slalom superb al sclipitorului Douglas Costa, Juve primește al doilea penalty. Higuain trage cu sete în bară, iar italienii își aduc aminte de toate nereușitele din naționala Argentinei în momentele cheie. Se intră la pauză cu 2-1, dar lângă mine jurnaliștii italieni simt că nu se va termina cu o victorie a lui Juventus. Repriza a doua arată o Tottenham efervescentă și pozitivă, iar egalarea vine firesc. Eriksen execută inteligent, iar Buffon este păcălit. 2-2. Fanii îi sar în cap lui Buffon! “Este depășit. Să stea lângă Allegri pe bancă dacă tot sunt de o vârstă” tipă după meci un jurnalist într-o emisiune la Rai Sport. Allegri e însă furios pe fanii care i-au fluierat echipa. “Cine nu știe fotbal își putea imagina că vom câștiga împotriva lui Tottenham cu 3-0” tună la conferința de presă Allegri, care e convins că se poate califica la returul de pe Wembley, stadionul unde Real a pierdut cu 3-1 în grupe.


Rețeta financiară a fost excelentă, 3 milioane de euro doar din bilete, iar Champions League se dovedește încă o dată o competiție frumoasă pentru public în care marile echipe știu să-și facă banii pentru transferuri tari și salarii exorbitante.


La ieșire, fularele dedicate meciului au scăzut de la 12 la 5 euro, iar un “panino” este cu 25% mai ieftin. Profitul după o seară de meci pentru un comerciant ambulant de la stadion este între 800 și 1200 de euro.