Probabil că te așteptai ca acest articol să fie scris de Ion. Nu, o să preiau eu controlul pentru puțin timp. Mă fac stăpân pe ionalexandru.ro. Cât de bine sună! 😀 O să scriu puțin despre cum văd eu evoluția prietenului Ion Alexandru în blogosferă. Să nu crezi că dacă scriu acest articol pe blogul lui, o să vorbesc numai la ”chapeau” despre el. Mai face și greșeli, ca tot omul, dar altceva vreau să scot în față în acest articol.

Începutul începuturilor…

Nu mai țin minte cu exactitate când am început să lucrez la acest site, dar știu sigur că la un moment dat i-am dat un mesaj lui Ion Alexandru pe Facebook și l-am întrebat de ce nu pune textele de pe Facebook direct pe un blog. Realiza seria ”11 concluzii după…” pe Facebook, dar tot timpul am considerat că pe un blog o să fie mai de impact. La fel, scria scurte povești din fotbal, dar erau date uitării după 2-3 zile. Ce să-i faci, ăsta-i algoritmul Facebook și cu ăsta chiar nu te joci. Până la urmă hai să fim serioși, nimeni nu stă să caute ce ai postat acum o lună sau două pe pagină. Dar pe un blog…pe un blog lucrurile stau total diferit.

Ok, să revenim la interesanta noastră poveste. I-am dat mesaj, am discutat puțin, i-am prezentat proiectele mele și i-am propus să-i realizez un blog pe care să-și publice textele și să se creeze un brand în jurul numelui său, o comunitate. La început a venit cu o mică scuză, știți voi, scuza aia clasică legată de timp. Dar până la urmă după o perioadă destul de scurtă am trecut la treabă. Am pus pe picioare blogul, l-am sucit pe toate părțile să arate așa cum i-ar plăcea lui Ion și a început treaba serioasă. Că nah, degeaba ai blog care arată cât de cât ok dacă nu ai content de calitate. Din fericire Ion are și content de calitate și o mulțime de concursuri și mai e și activ pe Facebook.

Momentul de uluire

Știam că o să reușească să-și crească pagina de Facebook destul de rapid, dar nu mă așteptam să ajungă într-un timp atât de scurt la aproape 3.000 de aprecieri, și asta nu-i tot. Apreciez faptul că postează foarte des și mă surprinde reach-ul de pe pagină. Cred că există site-uri de știri din România care nu fac într-o zi reach-ul pe care-l face Ion pe pagina lui de Facebook. Am observat că pune mult suflet în ceea ce face și blogul ăsta e dovada supremă. Vrea să fie totul cât mai ok, dar nu e nici genul ăla de om care duce perfecționismul la extrem. Are articole cu cifre foarte bune, poate la un moment dat o să mă lase să public o statistică. 😀

Greșeala…

Mai știi că ți-am zis despre faptul că are un reach extrem de mare pe pagina de Facebook? I-am zis lui Ion ca la fiecare postare despre care crede că o să facă un reach foarte mare să pună un link spre blog. De exemplu: Citește continuarea pe www.ionalexandru.ro . E o mică chestie folosită în marketing-ul online. Not big thing, dar poate să-ți aducă 100-200-300 de vizite în plus pe site. Pentru că altfel omul dă like, bagă un comentariu și apoi pleacă, dar așa poate mai stă să se uite puțin și pe site. Ei bine Ion a uitat de câteva ori să facă chestia asta, dar am fost acolo să-i atrag atenția de vreo 2 ori. 😀 Apoi nu știu ce greșeli mai face, încă n-am observat ceva flagrant. Poate faptul că postează foarte des pe pagină să fie o armă cu două tăișuri, încă analizăm acest lucru.

Ah, da. O să-i recomand lui Ion să urce mai multe video-uri pe pagină. Mie unul, ca iubitor al sportului rege, mi-ar plăcea să-l văd comentând pe Facebook fazele întâmplate într-un meci abia încheiat. De exemplu după derby de România. Se termină meciul și după câteva minute intră Ion live să-și spună părerea despre meci. Ce ziceți de idee? Eu unul i-aș recomanda să se apuce și de vlogging, că prea vede o grămadă de stadioane care mai de care mai impunătoare și o grămadă de orașe interesante din Europa. Dar știu că o să spună că nu are timp, și are dreptate de data aceasta. Blogul e de ajuns pentru moment.

Fans Cup

Poate că nu știai că Fans Cup a fost organizat de Ion Alexandru, dar aflii acum. Am avut ocazia și la Fans Cup să mă implic puțin. L-am ajutat pe Ion cu ce am putut și cât am putut. Păcat că pe atunci nu avea blogul, mare păcat. Vedeam niște articole tare faine și o serie de poze interesante. Dar poate că mai urmează o ediție și atunci o să fie totul aici pe blog.

Sincer în primă fază nu mă așteptam ca Ion să fie de acord ca eu să-i construiesc blogul și să-i creez pagina de Facebook, etc. Am rămas puțin surprins. Dar odată cu începerea colaborării noastre, am avut amândoi doar de câștigat. Rezumatele a două interviuri pe care le-am pus pe acest blog au ajuns pe site-ul de la sport.ro și doar eu știu cât m-am bucurat când am văzut asta. Am fost motivat să muncesc și mai mult. O să pregătim și o campanie pe Blogonyou.ro. Încercăm să dezvoltăm blogul ăsta și mai mult. Avem planuri mari, timp să fie. Acum Ion e blogger cu acte-n regulă, mai trebuie să organizeze doar un blogmeet, cred că s-ar strânge câțiva oameni.

Am uitat să mă prezint…

În partea de început a articolului am uitat să-ți spun cine sunt. Nu știu dacă ai auzit de mine. Probabil că nu. Casian Șoneriu mă numesc, 18 ani, pasiuni multe, timp puțin. Mănânc fotbal pe pâine, scriu, vorbesc despre fotbal și mă uit de fiecare dată cu plăcere la acest sport. Visez să ajung jurnalist sportiv sau antreprenor sau ambele, văd eu cum le combin. Sunt din Mediaș, iar dacă despre mine n-ai auzit, probabil că ai auzit de Gaz Metan Mediaș. Am fost aproape să ajungem în Europa League la un moment dat. Îmi place și zona asta de marketing și web design, dar mai am multe de învățat, recunosc. Blogul lui Bogdan Socol poartă tot semnătura mea, și pe lângă aceste două bloguri am mai realizat vreo 5-6-7-8…site-uri. Unele pentru firme, altele pentru persoane fizice.

Ah da, și eu sunt blogger. Nu atât de activ precum Ion, dar mă zbat și eu. Mai apar pe la televiziunea locală când vorbesc despre fotbal și mai scriu pe sportescu.ro și încă 2-3 site-uri. Dai ușor de mine, mă găsești pe Facebook, Instagram, Twitter, Linkdin, Pinterest, Google+ și lista continuă. 😀 Hai că am glumit. Sunt activ doar pe Facebook, Linkdin și Twitter. 🙂 Dacă ai nevoie de o mână de ajutor pentru a te afirma în mediul online, poți să-mi dai un mesaj și te ajut. Sau poate pur și simplu vrei să vorbim puțin despre fotbal, marketing sau orice altceva. Atunci când schimbi păreri cu cineva, aveți amândoi de câștigat.

Te las, dar ne mai citim. O să intre aici pe blog în zilele următoare un articol scris de mine. Știu că la ora (1:30) majoritatea tinerilor dorm sau fac orice altceva, dar eu acum am inspirație să leg câteva rânduri. Sper că ți-a plăcut articolul, iar dacă ai sugestii pentru mine sau Ion, nu uita că secțiunea de comentarii e mai jos.

Lasă-mă să închei acest articol ca la fotbal. Eu sunt Casian Șoneriu, iar până data viitoare….NUMAI BINE! 😀