Negoiță a demolat ultimul brand istoric din fotbalul românesc care nu se ascunde în spatele unor inițiale. Badea și Borcea au falimentat Dinamo și Negoita s-a ocupat de funeralii. Cincinalul lui Negoiță la Dinamo s-a terminat cu un eșec răsunător. Această ratare a calificării în playoff este ca o retrogradare, dar Negoiță nu va înțelege, așa cum nu a înțeles despre ce este vorba nici când a preluat clubul. Sfătuit de unchiul profesor și scriitor la foc automat, Negoiță a crezut că salvează clubul ascunzând sub preșul hotelului său autocarul și baza de la Săftica.
Pacientul muribund Dinamo avea nevoie de medici specialiști, nu de sufleuri de vorbe dulci în urechea patronului. Când Rednic a resuscitat pacientul și a cerut să fie plătit pentru munca lui, Negoiță s-a comportat că un milionar de carton care nu știe cum se fac banii și l-a trimis spre alte zări.

Nu e greșit în această epocă să faci echipă doar cu jucători veniți gratis, dar e o eroare colosală să faci cu oameni care nu sunt dedicați. Când omul angajat (nici nu contează dacă îl plătești cu leu sau un milion) să-ți primenească lotul își ia vacanță în singură perioadă când trebuie să negocieze și să tragă tare, atunci îți meriți soarta. Sunt multe lucruri care se cumpără în lumea asta, dar gratis poți lua doar pasiunea. Un om care iubește fotbalul poate munci la clubul pe care îl iubește și 15 ore pe zi fără să câștige o avere. Negoiță a preluat o casă în care fundația avea probleme și în loc să o repare a umplut-o cu foarte multe lucuri nefolositoare până când aceasta a cedat.
124 de jucători în 5 ani, aduși cu 275 de mii de euro! Asta este bilanțul incredibil al cincinalului nefericit al lui Negoiță. În acest timp, încasările din vânzarea de jucători sunt de 10 milioane, iar banii veniți din drepturi de televizare și sponsorizări au acoperit mare parte din buget.
Greșelile lui Negoiță au fost dublate de lipsa de inspirație a managerilor care au adus jucători ca Bokila, Ceccarelli, Janeczek, Starokin, Van Haaren, Ghomsi, Miranda, Shalaj, Serginho sau Farnolle. Aceștia, dar si alții s-au plimbat pe la Dinamo și au încasat salarii degeaba.

Ultimul sezon a fost un roller coaster. Prietenii Mutu si Contra au umplut vestiarul și au promis că se vor lupta la titlu. La plecarea la naționala au lasat Dinamo pe 7 în Liga 1, iar Miriuță n-a reușit să facă mai mult. Pierderea playoff-ului este un dezastru pentru dinamoviști. Dornic de a găsi un cumpărător, Negoiță prezintă în fața eventualilor doritori un club cu probleme de identitate, fără performanțe în ultimii 5 ani și cu un lot care se va subția serios cu cel puțin 10 jucatori la final de contract, în frunte cu Torje.
Imaginea perfectă a dezastrului lăsat în urmă de Negoiță este faptul că la Dinamo în 2018 se remarcă un portar de 35 de ani din Panama care își termină contractul în vară și un atacant slovac plictisit de ofertele refuzate în repetate rânduri de „specialiștii de la RIN”.
Negoiță a încercat să profite de pacientul care era pe masa de operație și acum îl lasă fără medicamente în fața unei boli cronice.

Atâta vreme cât Dinamo va avea fanii alături această nouă dezamăgire, cu retrogradarea în playout, este doar un pas mai aproape de prăpastie. Cu asemenea fani, finalul nu poate fi aici, iar revenirea în prim plan a lui Dinamo este doar o chestiune de timp. Nu cred, însă, că revenirea lui Badea și Borcea este o soluție in 2018, chiar dacă unul hotăra direcția vântului, iar celălalt intensitatea ninsorii la Giurgiu. Vremea lor a trecut!