Dario Bonetti este gata de o nouă aventură la Dinamo. A reușit acum 5 ani să câștige două trofee, dar de atunci a stat mai mult pe acasă. O noua schimbare Negoiță-Badea l-ar convinge că Dinamo poate reveni în lupta pentru titlu în România.

Care este cea mai frumoasă amintire din fotbal?

Cea mai frumoasă este mereu ultima. Fanii sunt mereu cei mai importanți, fără ei fotbalul nu ar avea savoare.

Fanii lui Dinamo spun despre dumneavoastră că sunteți mereu o soluție pentru postul de antrenor. De ce credeți că sunteți atât de iubit?
Pentru că am lucrat fără să mă las influențat de acționari și pentru că am promovat mulți tineri câștigând în timp scurt și două trofee.

Vă rog să povestiți un episod din perioada Dinamo.
Suporterii lui Dinamo, am mereu în gând acea peluză fantastică. Coregrafiile reușite de ei îi plasează între marile peluze ale Europei.

Am vorbit cu fostul portar Matache și mi-a spus să vă salut. Cum a fost acea noapte nebună de la Liberec?
Ooo, marele Matache! Un portar mare și un om adevărat! Am demonstrat că dacă tu ai încredere în ceea ce faci este posibil orice. Poți bate orice adversar și îți poți depași limitele.

Se poate face fotbal fără bani?
Se poate juca pentru victorie. Este nevoie de inteligentă si răbdare pentru a pune la punct un proiect de acest gen.

Dinamo este într-o situație fără precedent, patronul vrea să vândă clubul. Știți vreun milionar dispus să investească? E vorba de 5 milioane de euro…
Această sumă poate fi mare sau mică în funcție de actele clubului. Eu văd Dinamo ca pe un Ferrari plin de benzină, dar fără pilot.

În ultimii 5 ani ați antrenat doar pentru câteva luni la Târgu Mureș. De ce?
Îmi pare rău că nu am putu face mai mult acolo. Eu iubesc să antrenez și nu fac asta pentru bani. Am alte afaceri care îmi susșin viața. Am ajuns la Târgu Mureș fără să știu situația reală a clubului și am plecat când am aflat ce se întâmpla de fapt acolo.

Dacă un antrenor italian are ofertă din România și vă cere sfatul, ce îi spuneți?
Să meargă în România pentru că sunt mulți jucători talentați și fani minunați.

Puteți face un top 3 lucruri care v-au plăcut în România?
La Dinamo, fanii sunt sufletul clubului. Bucureștiul e frumos, iar România este o țară minunată.


Ați rămas în relații bune cu domnul Badea. Dacă se întoarce sunteți pregătit pentru nouă aventură La Dinamo?

Am un respect deosebit pentru domnul Badea. Binențeles că mi-ar plăcea să mă întorc și îl asigur că putem câștiga și putem reveni în cupele europene fără mari eforturi.

Credeți că italianul Devis Mangia poate lua titlul cu Craiova?
Craiova are  echipă bună, dar nu cred că are șanse la câștigarea campionatului. CFR Cluj este mare favorită, pentru că are un antrenor mare!