Jack Hughes are doar 16 ani, dar naturalețea pe care o arată pe gheață și eficacitatea incredibilă îl plasează într-o poziție onorantă. Specialiștii americani spun că potențialul său uriaș va fi răsplătit cu prima poziție în draftul NHL din 2019. Jack Hughes are cifre impresionante și directorii de recrutare din NHL sunt deja cu ochii pe orice mișcare a lui.
Născut in Orlando, Florida, Jack joacă pentru echipa de juniori Toronto Marlboros. În ultimul an a jucat în 80 de meciuri, a dat 58 de goluri și a terminat sezonul cu 159 de puncte.

Jack vine dintr-o familie în care hocheiul este la felul întâi, la felul doi și la desert în fiecare zi. Tatăl său Jim a fost secund la Boston Bruins și diector de recrutare la Toronto Maple Leafs. Mama, Ellen a jucat hochei în tinerețe la Universitatea din New Hampshire, fratele Quinn, mai mare cu 2 ani, va putea intra în draftul NHL chiar în acest după performanțe bune la Universitatea din Michigan, iar fratele Luke, mai mic cu 2 ani este junior și el la o echipă din Toronto.

Jack Hughes a jucat deja pentru naționalele Statele Unite sub 17 și sub 18 ani și a făcut senzație la Campionatele Mondiale. „Este cel mai bun jucător de hochei din lume născut în 2001” spune antrenorul naționalei de juniori a SUA, Seth Appert.
Puștiul din Florida nu are o înălțime deosebită (1.78m), dar compesează printr-un curaj deosebit și o ambiție fenomenală. Fostul manager general de la Calgary Flames, Craig Button i-a făcut o caracterizare superbă: „Abia aștept să intre pe gheață pentru că atunci se schimbă totul. Nu am văzut de mulți ani un puști atât de sigur pe el” Hughes este deja comparat cu alți jucători care au impresionat în campionatele de juniori în ultimii ani. Connor McDavid (21 ani), Auston Matthews (20 ani) și Jack Eichel (21 ani) sunt deja în NHL și fac senzație. Ca și McDavid, Hughes își dovedește calitățile extraordinare la o vârstă fragedă în tricoul echipei Toronto Marlboros și speră ca peste 14 luni să fie numarul 1 în draftul NHL la fel cum a făcut-o McDavid în 2015…la 18 ani.