Luptăm cu Elveţia pentru un loc la masa bogaţilor din tenis! Spun „Luptăm” pentru că toţi trebuie să ne aducem aportul la aceste meciuri. Faptul că vom avea pe teren numarul 1 mondial este un motiv in plus să fim prezenţi în frumoasa sală de la Cluj, unde echipa NOASTRĂ de Fed Cup va juca sâmbătă şi duminică.
Simona nu a putut fi pe teren la precedentul meci, cel cu Canada, dar acum este pregătită să ajute echipa României.

Simona Halep (26 de ani, numărul 1 WTA), Sorana Cîrstea (28 de ani, locul 34 WTA), Irina Begu (27 de ani, locul 38 WTA) și Mihaela Buzărnescu (29 de ani, locul 40 WTA) sunt jucătoarele convocate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu.

Patty Schnyder ocupă locul 149 în clasamentul WTA de simplu şi a fost pe locul 7 în 2005, cea mai bună clasare a ei. Schnyder are în palmares 11 trofee WTA la simplu, ultimul fiind cucerit în 2008, la Bali, şi cinci la dublu. Ea a mai jucat alte 16 finale de simplu şi 11 de dublu.
Schnyder este jucătoarea elveţiană cu cele mai multe victorii în Cupa Federaţiei, 50 (22 de înfrângeri), în 37 de întâlniri, însă nu a mai evoluat pentru ţara ei în această competiţie din 2011. De altfel, ea s-a retras în acel an din cariera de jucătoare profesionistă de tenis, dar a decis să revină pe teren, patru ani mai târziu. Antrenorul nejucător, Gunthard convocase iniţial numai trei jucătoare: Timea Bacsinszky (locul 46 WTA), Viktorija Golubic (locul 107 WTA) şi Jil Teichmann (locul 136 WTA). Speranţele elveţienilor erau legate de recuperea Belindei Bencic, locul 71 WTA, accidentată, însă aceasta nu este aptă din punct de vedere fizic pentru întâlnirea de la Cluj.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă, urmând ca duminică să se dispute celelalte două meciuri de simplu și meciul de dublu. Echipa care câștigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup. Interes enorm pentru meciul dintre România si Elveţia din barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup. Recordul de asistenţă stabilit la partida cu Canada, 8.600 de spectatori, ar putea fi doborât.
Ofer șansa unui fan care își dorește să le vadă pe Simona, Irina, Sorana și Mihaela sâmbătă și duminică la Cluj în meciul de Fed Cup cu Elveţia. Acest fan norocos poate să-și aducă cel mai bun prieten la meciuri. Pașii sunt simpli:

  1. Dă like paginii de Facebook – ionalexandru.ro 
  2. Distribuie acest articol pe pagina ta de Facebook
  3. Trimite un mesaj de încurajare pentru fetele din echipa de Fed Cup a României. Aștept mesajul tău în secțiunea de comentarii a postării de pe facebook. 😀 

Termenul este joi ora 23.59. Câștigătorul celor 2 invitații de către 2 persoane fiecare la cele două zile de tenis de la Cluj oferite de Bilete.ro va fi stabilit prin intermediul platformei random.org și va fi anunțat pe pagina de Facebook a siteului. Detaliile privind livrarea premiului se vor stabilii prin mesaj privat. Mult succes!