Steagurile sus, fularele pregătite, vocile încălzite. Berile reci. A doua ediție Fans Cup. Continuăm povestea, sâmbătă, pe terenurile din Complexul Sportiv Chelsea, Bulevardul Tineretului, în București.

La start se vor prezenta 10 echipe, cu emblema iubită pe piept și cu ambiția să câștige, normal. Arsenal, Barcelona, Borussia Dortmund, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester United, AC Milan, Real Madrid, AS Roma. Față de competiția de anul trecut, au apărut 3 participante noi, Real, Juventus și Roma, și s-a retras una, Bayern Munchen.

Și, dacă data trecută am fost 1000 în tribune, acum ne așteptăm să fim mai mulți. Mecanismul e următorul: suporteri care joacă pe teren, susținuți de suporterii lor în tribune. Pentru că fotbalul e frumos de pe orice post, chit că alergi în ghete după gol sau bați în tobe și dai tonul galeriei.

Dacă n-ai fost pe fază când am extras grupele live pe pagina de Facebook a competiției (link către pagina de Facebook), te anunțăm aici că echipele s-au împărțit în:

Grupa A: Barcelona, Real, Roma, Milan, Manchester United

Grupa B: Juventus, Dortmund, Arsenal, Inter, Liverpool

Deci, avem EL Clasico încă din grupe, la fel și duelul din finala de anul trecut: Arsenal-Liverpool. A fost 1-0 pentru Liverpool, deci sunt goluri de recuperat sau victorii de păstrat. Va fi frumos ce vom vedea, împinși de la spate de un context care ne ține și mai aproape de fotbal: apropierea unei Cupe Mondiale pentru care nu ne pregătim doar cu albume Panini. E suflet pus la mijloc și mai sunt și viitoare nopți pierdute plăcut alături de prieteni.

Ajungem și la regulament, despre care îți zicem că e simplu și are în prim-plan

Suprafața: teren sintetic

Echipe: 4+1, cu 9 rezerve

Durata: 2 reprize de câte 10 minute, cu 3 minute pauză

Echipament: vii în ce iubești să joci, să cânți și să strigi cât te țin plămânii cuvântul magic: GOL!

Ora: vino de la 9, ca să ai timp de încălzire și de tras o cântare cu ai tăi, înainte de fluierul de start

Îți mai amintim că Fans Cup e singurul turneu de fotbal amator destinat fanilor români ai echipelor mari din Europa. Dacă ții cu una dintre echipele din competiție, hai să îi faci galerie. Dacă ești fanul altui club, vino oricum, pentru că atmosfera o să merite. Se vine din toată țara și nu ne lăudăm neapărat că această competiție strânge suporterii din mai multe orașe ale țării. Știm cu toții că iubirea lor pentru fotbal e motorul care-i pune în mișcare.

Nu o să zicem că scorul nu contează în Fans Cup 2018, că știi bine că nu-i așa. Ba contează, pentru că fotbalul păstrează-n el orgolii, care pot fumega oricând, ca torțele aprinse de fanii lui AC Milan anul trecut. Mai ții minte?

Frumusețea e că aceste orgolii, care ne fac să susținem echipe diferite și să vrem să ne învingem rivalele, aceste orgolii ne aduc, până la urmă, împreună pe același teren. Cine va câștiga? Vedem sâmbătă, de la 10:00.

Pentru cei care nu pot ajunge, vom fi prezenți și pe Facebook, unde vom publica update-uri cu scoruri, fotografii și clipuri live. Pentru cei care vor relaxare de weekend, găsiți adresa în primul paragraf. Sâmbătă avem două terenuri la dispoziție, haideți să le invadăm!

Andreea de la Ruj pe Bară