Americanii iubesc poveștile frumoase din sport, iar Vegas Golden Knights este un adevarat miracol. Născută în deșertul din Nevada cu banii și nebunia unui milardar american care a plătit în 2016 taxa de intrare în NHL de 500 de milioane de dolari, echipa din Las Vegas a strâns jucătorii fără contracte sau cu probleme la cluburi și a făcut o adevărată familie.
Numele a fost ales de patronul Bill Foley, fost militar de carieră și jucator de hochei în echipa Academiei Militare din West Point care se numește Army Black Knights.

foto credit: facebook.com/vegasgoldenknights

Meciul inaugural din toamna trecută a fost la doar 5 zile după atacul sângeros în care au murit 58 de oameni în Las Vegas, iar jucătorii au dedicat primul succes memoriei acestor victime. Primul tricou retras din istoria clubului a fost 58, cu referire la cei uciși în atentat.
Succesele au început să vină, iar Golden Knights a adunat ușor punctele necesare pentru calificarea în playoff-ul NHL. Mai mult, echipa venită din deșert și cotată la începutul sezonului cu 500/1 la câștigarea Cupei Stanley a avut un playoff perfect și acum este în fața marii finale. Este pentru prima dată în ultimii 50 de ani când o debutantă reușește să ajungă atât de aproape de Cupa Stanley. 13 fani au pariat pe un succes al primei echipe profesioniste din istoria de 113 ani a orașului Las Vegas.
Sub conducerea antrenorului Gerald Gallant, care a mai fost la o singură echipă în NHL, pe Florida Panthers timp de doi ani, Golden Knights au bătut record după record.

foto credit:facebook.com/vegasgoldenknights

Portarul campion olimpic Marc Andre Fluery este vedeta acestei echipe. De 3 ori campion NHL cu Penguins, canadianul de 33 de ani a dat siguranță încă de la primul meci. Un alt jucător foarte important este suedezul William Karlsson, care în 4 ani de NHL la Anaheim și Columbus a dat doar 18 goluri, iar în acest sezon este liderul echipei din Vegas cu 49 de goluri!
Unul dintre secretele acestei ascensiuni rapide este aducerea ca general manager a lui George McPhee, care revine într-o finală după fix 20 de ani. În 98, McPhee devenea la 38 de ani cel mai tânăr GM care ajunge într-o finală de Cupa Stanley cu Washington Capitals. Acum în fața minunii construite de McPhee în desert va fi chiar Washington Capitals, echipa la care McPhee l-a adus în 2004 pe rusul Ovechkin și l-a găzduit la el acasă în primul an în America.

foto credit: facebook.com/vegasgoldenknights

Meciurile de acasă de joacă în TMobile Arena din Paradise City, o suburbie a orașului Las Vegas. Sala cu 17.500 de locuri a fost construită cu 375 de miliaone de dolari și găzduiește și multe meciuri de box sau MMA.
Meciurile de acasă încep cu un adevărat spectacol!

Conducătorii acestei echipe s-au confruntat cu o problemă neobișnuită. Fanii rivalelor au venit în număr mare la meciuri pentru că puteau combina meciurile cu o vizită la cazinouri și astfel în playoff prețurile pentru fanii din afara orașului Las Vegas au fost mărite cu 80%. Măsura a fost luată pentru suporterii locali să se bucure de această echipă care uimește pe toată lumea cu povestea ei incredibilă.