Weekendul trecut, fix cu o săptămână înaintea unuia dintre cele mai frumoase meciuri ale anului (așa se anunță), niște suporteri au schimbat un pic rolurile fotbalului. Au încălțat ghetele sportului pe care-l iubesc și au jucat în numele echipelor pe care le susțin.
Arsenal Romania Supporters Club au fost cei care au ridicat trofeul pentru dăruirea lor, pentru Arsenal, și mai ales, pentru Marius Meruță, cel care a părăsit prea devreme galeria tunarilor.

Ziua a început cu niște nori amenințători, luminați însă de torțele din parcul Tineretului. Nimic nu putea sta în fața oamenilor obișnuiți cu ploi în tribune, cântând continuu. Și-au agățat bannerele pe gard, ca un titlu pentru povestea lor. Pentru că fiecare a venit cu o povestea începută cu pasiune și continuată cu zeci, sute de ore de fotbal cu echipa preferată. Și acum, pentru echipa preferată.

foto credit: www.instagram.com/stefanconstantin22/

Și nu puteam să deschidem maratonul de meciuri decât cu un EL Clasico: Real Madrid, pentru prima oară în competiție, și Barcelona, cu mulţi jucători veniți de la Cluj. Falemi a dat lovitura de început, mai ales că Fans Cup e atât de asemănătoare cu proiectul fostului fotbalist: Cupa InterCartiere. Împreună promovăm frumusețea fotbalului, adus în stradă și iubit la fel ca pe marile arene. Dani Coman și Bogdan Vintilă au trecut și ei pe la teren, curioși să vadă cum stau echipele cu postul de portar.

foto credit: www.instagram.com/stefanconstantin22/

Real Madrid a învins cu 2-1 și, mai mult decât atât, a câștigat o grupă în care au mai jucat și AS Roma, Barca, Man United și AC Milan. Pe locul 2 s-au așezat cu zvâc și toată energia suporterilor de pe margine milanezii. Vorbeam de torțe, nu? AC Milan a dat tonul cântecelor cu torțe pe fundal, iar Dortmund, Barcelona și Roma au întregit atmosfera de stadion. Una care a îndreptat din curiozitate plimbarea celor ieșiți în parc spre terenurile de fotbal, la fel și curiozitatea celor care lucrează în jandarmerie, probabil tot din dorința de a lua parte la eveniment. Sfatul nostru pentru domnii jandarmi: să susțină o echipă și să vină anul viitor să joace pentru ea, așa le-ar fi mai ușor să ni se alăture. 😊

Revenind pe teren, continuăm cronica frumoaselor întâlniri de weekend din parc, pe sintetic, cu grupa a doua, în care Arsenal și Liverpool și-au împărțit victoriile și-un egal în meciul direct, reeditarea finalei de anul trecut, în care cormoranii români au ieșit învingători.

În aceeași grupă, surprizele au prins culoare neagră cu dungi albastre, când Interul a strâns 6 puncte, după ce la prima competiție obținuseră doar unul singur. Dacă italienii din prima grupă au luat punctaj maxim la impresia artistică, Juventus-ul din grupa a doua a prins un turneu cu ghinion, terminat cu 0 puncte, dar cu elanul exemplului de la Inter. La anul așteptăm revenirea lor în forță.

Drumul spre Kiev, cu oprire în Tineretului


foto credit: www.instagram.com/stefanconstantin22/

Băieții din fanclubul Liverpool sunt toți români, în frunte cu golgheterul lor din Sibiu, care a jucat la Atletico Madrid, dar pe spatele tricoului au avut scris cu prietenie numele celor care îi vor caza la Kiev, unde vor pleca să trăiască live finala UCL. Așa că printre Baggio al Inter-ului, Cristiano Ronaldo, Bacca, Chiellini și alți fotbaliști scriși pe tricourile participanților, s-au strecurat și Yuriy, Igor, Dmitry și prietenii. Semn că fotbalul ăsta e mai mult decât 22 de băieți care aleargă după o minge. Suntem mii care o tot alergăm, în toate colțurile lumii. Și suntem mulți care ne cunoaștem la intersecția paselor.

foto credit: www.instagram.com/stefanconstantin22/

Și printre pozele de colecției din turneul Fans Cup 2018 va sta și acest Baggio italian, venit din Italia și stabilit în România de mai mult de 10 ani. El din Italia, câțiva de la Milan din Craiova, unii dintre cei de la Liverpool din Sibiu. Fotbalul a strigat “Adunarea!” și s-a lăsat cu drumuri spre București și strângeri în cerc, ca la marile meciuri, pentru că indiferent de loc, fotbalul se trăiește la fel.

foto credit: www.instagram.com/stefanconstantin22/

Gheata de aur, halba de bere

Craioveanul Claudiu Mirea de la Milan România a ieșit golgheterul turneului. Am păstrat tradiția din primul an, iar premiul a fost cupa – accesoriu de care ai nevoie la meciuri, o halbă de bere, nelipsită din kit-ul de suporter.


foto credit: www.instagram.com/stefanconstantin22/

#MerciArsenal și #GrazieMilan

După 4-1 pentru AC Milan în fața lui Liverpool și 2-0 pentru Arsenal, în meciul cu Real, ne-am găsit în fața unei finale cu roșu, culoare dominantă: Arsenal – Milan. Și ce finală! Tensiune, rezistență fizică, deschidere de scor pentru Arsenal, torțe dinspre mica tribună milaneză, egalare din partea Milanului, orgolii, cântece, pumni strânși, ochii pe ceas, golul victoriei cu câteva secunde înainte de fluierul final. Ți se pare un ritm prea rapid? Să fi văzut cum a fost acolo! Arsenal Romania Supporters Club câștigă meciul din teren, iar AC Milan pe cel din tribune. Trofeul băieților de la Arsenal va rămâne mereu acela de după plecarea lui Wenger și, la fel, cupa dedicată lui Marius Meruță, unul dintre membrii fondatori ai fanclubului.

S-a terminat 2-1 cu golul decisiv la ultima fază și cu șampanie și hora bucuriei de partea lui Arsenal. În tabăra cealaltă, cântecele nu s-au oprit. La fel cum nicio poveste de fotbal nu se încheie atâta timp cât unii dintre noi intră pe teren sau stau în tribune pentru ceea ce iubesc.

“Victory through harmony” se zice pe Emirates. Fans Cup 2018 a fost cu totul o victorie a fotbalului de pe un teren din Parcul Tineretului, vizitat în acea zi de aproape 1500 de oameni. Mulțumim tuturor pentru participare și ne revedem la anul, cu alte povești de spus, de agățat pe gard și de neuitat.

Text scris cu pasiune de Andreea pe care o puteţi găsi pe blogul Ruj pe Bara! Multe multumiri si Andreei de la Arsenal Romania pentru ajutorul din timpul competiţiei.