Până la startul noului sezon de NFL mai sunt aproximativ 100 de zile. Chiar dacă par a fi multe, atunci când sunt aduse în discuție accidentările suferite în trecut de unele staruri timpul trece mult mai repede.
Aduc în discuție situația a 5 jucători pentru care sezonul care se apropie poate însemna un nou început după unele accidentări mai mult decât serioase.

J.J. Watt – Houston Texans

Mai poate duce un sezon întreg JJ, mai poate fi el jucător de 15+ sacks per sezon? Acestea sunt întrebările pe care nu vrea să le audă niciun fan texan. JJ a devenit un idol in Houston atât pentru realizările din teren cât și pentru cele din afara lui (mă refer aici la nenumăratele acte caritabile susținute). Însă, în ceea ce privește productivitatea pe teren lucrurile nu par favorabile.
De trei ori desemnat câștigător al premiului pentru cel mai bun jucător defensiv, Watt este departe de media celor 17 sack-uri din sezoanele 2012-2015. Mai exact, în ultimele doua sezoane a reușit să bifeze doar 8 meciuri si 1.5 sacks.
Întreg calvarul a început pentru el în 2015, atunci când a trebuit să părăsească terenul in meciul de play-off pierdut de Houston Texans în fața lui Kansas City Chiefs, în urma unei accidentări la inghinali. A urmat un an 2016 în care a reușit să joace doar 3 partide după care a urmat o nouă accidentare, de această dată fiind vorba de o operație la spate. De remarcat că era a doua intervenție de acest fel în decurs de câteva luni, el lipsind și în perioada de pregătire pe același considerent. A urmat un an 2017 care părea a lăsa în urmă toate ghinioanele acumulate. Numai că în etapa a 5-a, tot împotriva lui Chiefs, a urmat o noua accidentare, de această dată fiind vorba de un picior rupt. Acumulase 15 tackle-uri.
Din punct de vedere medical, antrenorul principal Bill O´Brian a declarat ca JJ progresează foarte bine, fiind cu un pas înaintea programului special de recuperare, în timp ce Watt a precizat că nu forțează in această perioada incipientă de pregătire a noului sezon.

Din punct de vedere financiar, urmează doi ani ˝grei˝ pentru contractul jucătorului. Chiar dacă mai are 4 ani de contract, salariul lui crește în această vară la 11 milioane USD, în timp ce sezonul viitor se vor mai adăuga încă doua.
Cert e că toată lumea așteaptă refacerea perechii de pass rushers, JJ Watt și Jadeveon Clowney.

DeShaun Watson – Houston Texans

În 2014 DeShaun, pe atunci quarterback-ul lui Clemson Tigers, a suferit o accidentare grea, ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul stâng.
În 2017 conducerea lui Texans a aruncat la bătaie tot arsenalul disponibil pentru a urca de pe poziția 25 a Draftului pe 12 pentru a îl selecționa pe Watson. A urmat un început de sezon 2017 în care a fost rezerva lui Tom Savage. Însă o prestație slabă a acestuia l-a adus în lumina reflectoarelor pe DeShone în etapa doua.
Au urmat 7 partide cu aproape 1.700 de yarzi pasați și 19 touchdown-uri marcate. Însă, în etapa a 8-a, același tip de  accidentare i-a scurtat sezonul și cursa către un posibil premiu de ˝Cel mai bun debutant al sezonului˝.  A urmat operația și cursa de urmărire în vederea pregătirii noului sezon.

Săptămâna trecută a ieșit din nou pe teren pentru a arunca. Se speră că totul va fi ok pentru stagiul de pregătire ce debutează în iulie.
În acest moment, Brandon Weeden pare a fi titular în prima etapa sezonului.

David Johnson – Arizona Cardinals

Ales de Arizona Cardinals în runda a 3-a a NFL Draft 2015, Johnson a avut un sezon 2016 fulminant, reușind să adune nu mai puțin de 1.239 de yarzi alergați (16 touchdown-uri) la care s-au adăugat încă 879 pasați (și 4 touchdown-uri). Adunase 15 meciuri consecutive cu 100+ yarzi alergați, reușind astfel să-l egaleze pe legendarul Barry Sanders.
Toată lumea se aștepta ca sezonul 2017 să fie unul asemănător. Însă chiar în prima etapă, contra lui Detroit Lions, David și-a rupt încheietura mâinii și campania era compromisă, în ciuda unor zvonuri care dădeau ca o posibilă revenire in ultimele 3-4 etape ale sezonului anterior.

Cam cât a lipsit Johnson lui Arizona? De menționat că în întreg sezonul 2017 ofensiva lui Cards a acumulat un total de 1.386 yarzi alergați (cu 147 mai puțini decât reușise singur David în 2016) și 27 de TD înscrise (cu 7 mai multe decât el în anul anterior).
Între timp în Arizona s-au schimbat multe lucruri, pornind de la numirea lui Steve Wilks la cârma echipei (în urma retragerii lui Bruce Arians) și schimbarea quarterback-ului în urma retragerii lui Carson Palmer. După confirmarea unui nou sezon de către Larry Fitzgerald, a doua veste pozitivă pentru ofensiva lui Cardinals este refacerea totală a lui David. El a anunțat deja că va participa la toata perioada de pregătire (OTA – Organized Team Activities, așa cum sunt ele denumite în NFL).  O veste bună pentru toți cei care joacă NFL Fantasy.


Andrew Luck – Indianapolis Colts

Ales 1st overall în 2012 NFL Draft, Luck speră să revină pe teren în 2018.
Din păcate pentru jucătorul ales în Pro Bowl în fiecare an în perioada 2012-2014, și care în 2014 a marcat cele mai multe TD-uri (40 la număr) , șirul lung de partide lipsă a început în 2015. În acel sezon a reușit să bifeze doar 7 partide, jocul per ansamblu fiind în regres, în urma unei accidentări la rinichi. A urmat un 2016  cu 15 jocuri începute ca titular, cu 4.240 yarzi pasați și 31 de TD, însă terminat cu dureri din ce în ce mai mari la umărul drept (care este și brațul de aruncare).

Așa că s-a hotărât ca în ianuarie 2017 să se opereze. Ceea ce părea o accidentare ce îl obliga să absenteze doar câteva luni s-a transformat într-un coșmar atât pentru el cât și pentru fanii lui Colts. Din păcate nici până acum Luck nu a reușit să revină pe terenul de antrenament iar prognoza pentru el nu este deloc îmbucurătoare. Chris Ballard, General Manager-ul echipei, a făcut tot posibilul în acest an pentru a îl ajuta pe Luck. În Draftul din aprilie, în primele două runde a ales doi jucători cu rol special de a oferi protecție QB-ului (Quenton Nelson si Braden Smith). Însă, până în acest moment se pare că de acest lucru urmează să beneficieze Jacobby Brisett (adus sezonul anterior de la New England Patriots). Atât Front Office-ul din Indianapolis cât si Luck nu vor să grabească etapele revenirii pe teren. Urmează o perioadă de pregătire centralizată în care se așteaptă ca Luck să participe activ în toate etapele ei, însă un termen concret de revenire nu a fost stabilit.

Teddy Bridgewater – New York Jets

În 2014 era ales de Vikings în prima rundă a NFL Draft și părea alegerea inspirată pentru ei. 2.919 yarzi și 14 TD, în primul sezon. 3.231 yarzi și 14 TD și selectarea în Pro Bowl în al doilea. Din păcate pentru el în august 2016, la un antrenament fără contact s-a ales cu o ruptură totală a ligamentelor. Ceea ce se credea a fi o accidentare grea s-a dovedit a fi mult mai serioasă.

A ratat întreg sezonul 2016 iar în 2017 a reușit să bifeze doar doua pase (dintre care una a fost intercepție) într-un meci câștigat categoric de Vikings, 34-7 contra lui Bengals.
În martie a semnat un contract pe un an cu NY Jets, 500.000 USD pare o suma foarte mică în comparație cu cele 26,5 milioane primite de Blake Bortles tot în acest an la Jaguars (cei doi fiind selectați în prima rundă). Miza este însă alta. Va reuși oare Teddy să profite de oportunitatea de a fi titular la Jets? Va fi cea mai la îndemână șansă pe care pare că o mai are la dispoziție pentru a-și revitaliza cariera. Un an ratat la Jets cu siguranță il aruncă in anonimatul ligii, în timp ce un sezon bun îi poate asigura un nou contract. Cel mai sigur la altă echipă.
Cert este ca pornește cu un ușor avantaj față de McCown (păstrat mai mult pentru a fi mentorul lui Darnold). Mai multe vom afla in perioada următoare. Cert este că Todd Bowles pare încântat după prima serie de antrenamente libere. Să nu fie doar un simplu foc de paie în încercarea de a-i crește cota pentru un eventual trade.