Au fost multe rivalități celebre în NBA, de la Bill Russell – Wilt Chamberlain la Larry Bird – Julius Irving sau de la Michael Jordan – Isaiah Thomas la Magic Johnson – Larry Bird, dar niciuna dintre ele nu a produs 4 finale consecutive. LeBron James și Steph Curry domină baschetul american cu o intensitate nemaivăzută în NBA. Cele două superstaruri au poveste de film împreună.
LeBron și Steph sunt născuți la distanță de 39 de luni INCREDIBIL în același oraș, la aceeași maternitate și chiar pe același etaj!
Say what?! Da, chiar așa!

Certificatele de naștere care arată veridicitatea faptului că LeBron James și Steph Curry s-a născut la același spital. Foto credit: Akron Beacon Journal Photo Illustration)

30 decembrie 1984. LeBron Raymone James s-a născut la maternitatea Summa Akron City.
14 martie 1988. Wardell Stephen “Steph” Curry II s-a născut la maternitatea Summa Akron City.
Povestea are doza ei de hazard. În timp ce familia James locuia în Akron, Ohio și era normal ca LeBron să se nască acolo, tatăl lui Steph, Dell Curry a jucat doar în sezonul 1987-1988 la Cleveland Cavaliers și a locuit la 50 de kilometri de acest spital în cartierul rezervat jucătorilor. Dell Curry juca în playoff-ul Conferinței de Est în seara în care soția Sonya a fost dusă la spital de una dintre vecinele ei și ea soție de baschetbalist la Cavaliers.
„Dacă vă doriți un MVP în NBA veniți să nașteți la noi” glumește Edward Ferris, directorul spitalului din Akron. Peste 4500 de copii s-au nascut în acel interval de 39 de luni la Summa Akron City, unul din cele peste 5500 de spitale din Statele Unite.

Ce a urmat este istorie, o poveste incredibilă de baschet care avea încă un episod memorabil în această vară, cu a 4-a finală consecutivă între LeBron James și Steph Curry. În primele trei, Curry a căștigat de două ori, iar echipa lui Golden State Warriors este din nou favorită, cu toate că în ultimele 16 întâlniri directe scorul este 8-8.