10 ianuarie 1982, Candlestick Stadium, finala National Football Conference.
58 de secunde rămase din timpul regulamentar…”3rd and goal” de la linia de 6 yarzi. Joe Montana reușește o pasă către numărul 87 Dwight Edward Clark. “The Catch”! Touchdown și Niners câștigă finala de conferință, 28-27.
Clark termină partida cu 8 recepții pentru 120 de yarzi și 2 TD.
Avea să fie sfârșitul dominației lui Dallas Cowboys (la acel moment era câștigătoarea NFC East de 5 ori consecutiv. Și tot de 5 ori reușise, între 1970 –  1978, să câștige National Football Conference) și începutul dominației lui 49ers (urma să câștige Super Bowl-ul în acel sezon și în 1984, 1988, 1989).

Dwight Clark a fost selectat de San Francisco în runda a zecea a Draftului din 1979, din colegiul Clemson Tigers. A reușit în întrega carieră nu mai puțin de 506 recepții, 6.750 yarzi și 48 de touchdown-uri, fiind de două ori selecționat în Pro Bowl și câștigând 5 inele de campion. In onoarea lui, San Francisco au retras tricoul cu numărul 87.
În 1998, pentru o scurtă perioadă, a fost General Manager-ul lui Niners, apoi a ocupat pentru patru sezoane aceeași poziție la Cleveland Browns.
Urmează o perioadă relativ liniștită pentru el, cu apariții la tv din postura de analist sportiv la un post zonal din California.

Din păcate, în februarie 2017 dezvăluie că era bolnav de ALS (scleroză laterală amiotrofică – degenerare progresivă a celulelor nervoase de la nivelul creierului şi măduvei spinării) din septembrie 2015.
Ultima apariție publică o are pe stadionul singurei echipe pentru care a jucat in NFL. În octombrie 2017, cu ocazia meciului din sezonul regulat împotriva lui Dallas Cowboys, Niners organizează “Dwight Clark Day”. Cu un glas stins și vizibil slăbit Dwight iși ia la revedere de la fani.
Ieri…a venit vestea, Clark s-a dus sa-i vegheze pe San Francisco de sus, de lângă Larry Roberts, Fred Quillan și Bill Walsh, foștii lui colegi din perioada de glorie