Fotbalul a devenit în ultimii ani mai mult decât un sport. Și parcă nu e doar marketing bine făcut, cum mulți tind să spună. Fotbalul este despre oameni, despre comunitate și cel mai important despre unitate. Un exemplu de ”AȘA DA” și de ”si se puede” vine din partea unor fotbaliști care în ciuda faptului că nu mai evoluează în Liga 1, n-au uitat de România.

Eric de Oliveira și Valentin Lazăr au jucat în Liga 1 pentru echipe precum Gaz Metan, Dinamo sau Pandurii, iar acum s-au intersectat în prima ligă din Qatar. Partea bună e că și-au unit forțele, și vor organiza în data de 9 Iunie la Mediaș un meci în scop caritabil și vor scoate la licitație tricourile unor fotbaliști consacrați la nivel mondial precum Felipe Anderson, Radu Ștefan sau Ciro Immobile. Toți banii strânși urmând să fie donați Centrului de Recuperare Neuromotorie “Pruncul Iisus”, din Mediaş.

Obține tricoul lui Bogdan Lobonț sau cel al lui Vlad Chiricheș. Licitația are loc pe Facebook! 

Cărui suporter nu i-ar plăcea un tricou semnat de Bogdan Lobonț? Probabil că la un moment dat părea imposibil să pui mâna pe tricoul semnat de fostul portar de la Roma sau Ajax. Acum nu mai e atât de dificil. Eric organizează licitațile pe pagina lui de Facebook, iar cei interesați sunt invitați să scrie în secțiunea de comentarii suma pusă la bătaie pentru obținerea tricoului.

Intrarea este liberă, dar doritorii pot dona chiar pe stadion

În 9 Iunie la Mediaș se dă liber la spectacol fotbalistic, dar nu trebuie uitat faptul că scopul organizării acestui eveniment este unul caritabil. Așadar oamenii pot dona bani pe durata partidei, urmând ca la finalul partidei ca oamenii să liciteze pentru tricouri. Foști și actuali jucători ”cu nume” din Liga 1 urmând să evolueze pe stadionul din Mediaș. Printre aceștia se numără Lucian Goian, Ștefan Bărboianu, Sergiu Hanca sau Alexandru Munteanu.

Ce spune Eric despre acțiunea intitulată ”Joacă pentru copii”

”Am ales să pun bazele acestui eveniment pentru că îmi place foarte mult să-i ajut pe cei nevoiași. Și am ales să-l organizez la Mediaș. Am vorbit cu prietenul Vali Lazăr, iar acesta a fost de acord să mă susțină. Sperăm să aducem multă lume bune pe stadion și să facem spectacol” a declarat fostul fotbalist de la Pandurii și Gaz Metan.

În finalul articolului nu pot să te întreb decât pe care tricou ți-ar plăcea să pui mâna? PS: Le găsești pe toate chiar pe pagina lui Eric! 😀