Când există în spate o istorie de peste o sută de ani, încununată de trofee și momente speciale, nu te mai poți gândi doar la un simplu stadion, nu te mai poți gândi doar la o bucată de teren cu gazon verde, înconjurată de băncuțe, cu scopul de a distra oamenii. Prin ochii unui fan, privești acel spațiu ca pe o a doua casă, un cămin, un loc de refugiu față de problemele de zi cu zi și care strânge la fiecare eveniment o comunitate de oameni gata să strige, să cânte, să înjure și să se bată, dacă e cazul, alături de tine, doar pentru că ești unul de-ai lor și purtați în suflet și minte aceeași culoare. Pentru mine, culoarea este roșie, întrucât am avut norocul să fiu fermecat de jumătatea mai bună (dacă e doar jumătate) a orașului Manchester, devenind eu însumi un „Diavol Roșu”.
Old Trafford, casa celui mai de succes club din insulă, reprezintă, pentru cel puțin 90 de minute, o oază de libertate oferită celor ce au privilegiul de a procura un bilet la un spectacol deosebit, pe una dintre cele mai frumoase scene ale fotbalului. Cu o capacitate de aproximativ 76 000 de locuri, arena ocupă primul loc ca mărime în Marea Britanie, devenind, în timp, o adevărată sperietoare pentru jucătorii și fanii echipelor adverse, după cum recunoaște chiar deja fostul antrenor al lui Arsenal, Arsene Wenger, declarând că are, din păcate, multe amintiri proaste pe acest stadion, în frunte cu acel drastic 8-2 administrat de cel mai mare rival al său din Premier League, Sir Alex Ferguson.
Legat în continuare de capacitate și de simpatia fanilor pentru această echipă, „Teatrul Viselor”, cum mai este denumit stadionul, și-a dovedit măreția, stabilind recordul de prezență la acea vreme, în campionatul englez și anume  76 098 de fani, în anul 2007, pe 31 martie, într-un meci împotriva celor de la Blackburn Rovers, contând pentru etapa 31 al acelui sezon fotbalistic, un meci încheiat cu scorul de 4-1 pentru United, meci în care echipa gazdă a fost condusă cu 1-0, Sir Alex „aruncând vina” pe suporteri pentru succesul obținut și jocul prestat, mărturisind că nici lui, nici jucătorilor, nu le venea să creadă cât de mult zgomot au putut face pentru a împinge echipa spre victorie.

Muzeul stadionului, inclusiv camera trofeelor, a fost deschis publicului în anul 1986, fiind primul din lume de acest fel. Acesta a fost mutat în anul 1998 sub tribuna ce urmează să poarte mai târziu numele lui Sir Alex Ferguson, la ceremonia de deschidere fiind prezent și marele fotbalist brazilian, Pelé.
În concluzie, Old Trafford este cu siguranță un obiectiv de bifat pentru toți fanii fotbalului, grandoarea și frumusețea construcției impresionând pe oricine. Ghizii sunt minunați, condamnând modul în care UEFA nu permite consumarea băuturilor alcoolice în serile de fotbal european, cu toate că sponsorii principali pentru ambele competiții sunt două mari fabrici de bere.