Cupa Mondială poate fi deseori diferența dintre o carieră strălucită și una mai modestă, astfel că jucătorii își culeg toate forțele după un sezon plin de adrenalină şi cu multe emoţii, pentru a demonstra că merită un loc mai bun în istoria sportului. Golurile legendare și echipele campioane rămân în memoria fanilor, care fac eforturi pentru a nu rata nici măcar un minut al favoriților din teren.
Propun așadar un prim 11 al jucătorilor U21 participanți la turneu ce au șansa să impresioneze și să-și deschidă porțile către lucruri cu adevărat mărețe. Am ales un sistem  3-5-2, întrucât în apărare selecționerii se bazează pe experiență, așadar opțiunile sunt ceva mai puține pentru acest compartiment, atuurile principale ale unei echipe tinere rămânând viteza și creativitatea.
Anul acesta, în partea europeană a Rusiei se desfășoară Mondialul, care va începe 14 iunie şi va aduna cele mai bune naţionale ale momentului.

PortarFrancis Uzoho

Vârsta: 19 ani
Echipa de club: Deportivo la Coruna
Sezonul 2017/18: 28 meciuri / 21 goluri primite
Echipa națională: Nigeria


La doar 19 ani, are un fizic impresionant și se pare că va fi portarul titular al echipei sale naționale, după un sezon în care a reușit să primească doar 21 de goluri în 28 de partide dintre care 25 de jocuri în liga a 3a spaniolă, 2 jocuri în La Liga și un meci contând pentru promovare în Segunda Division. De asemenea, este singurul portar sub 21 de ani ce participă la Campionatul Mondial, sper să-l vedem în acțiune.

Fundaș stângaNico Elvedi
Vârsta: 21 de ani
Echipa de club: Borussia Mönchengladbach
Sezonul 2017/18: 36 meciuri / 2 goluri, 3 pase de gol, 6 cartonașe galbene
Echipa națională: Elveția

Obișnuit să joace într-o formulă de 3 fundași la echipa de club, Nico Elvedi este un fundaș foarte versatil, putând ocupa oricare dintre cele 3 poziții de pe fund, cu principala calitate a acestuia fiind de a câștiga duelurile aeriene.

Fundaș centralRúben Dias
Vârsta: 21 de ani
Echipa de club: SL Benfica
Sezonul 2017/18: 31 meciuri / 4 goluri, 5 cartonașe galbene
Echipa națională: Portugalia

Un fundaș central căruia îi place să joace cu mingea la picior, se încadrează perfect  într-o echipă ofensivă, fără a fi neglijent în apărare, fiind om de bază în sezonul trecut al echipei sale.

Fundaș dreaptaTrent Alexander-Arnold
Vârsta: 19 ani
Echipa de club: Liverpool
Sezonul 2017/18: 34 meciuri / 3 goluri, 3 pase de gol, 5 cartonașe galbene
Echipa națională: Anglia

Propulsat în prima echipă de către Jurgen Klopp, se poate deja lăuda că a jucat o finală de Champions League, chiar dacă pierdută. Un sezon bun, constant, îl aduce în atenția selecționerului Gareth Southgate, care îi dă un vot de încredere convocându-l, cu toate că pe același post evoluează Kyle Walker și chiar Kieran Trippier, mult mai solizi și cu mai multă experiență. Mai puțin fizic decât ceilalți doi fundași din acest prim 11, dar cu o forță ofensivă de invidiat pentru un apărător.

Mijlocaș centralWilfred Ndidi
Vârsta: 21 de ani
Echipa de club: Leicester City
Sezonul 2017/18: 38 meciuri / 1 gol, 4 pase de gol
Echipa națională: Nigeria

Mijlocaș central defensiv, bătăios, a ajuns unul dintre cei mai apreciați jucători la Leicester, echipă aflată încă pe o traiectorie pozitivă după câștigarea titlului, luându-i, practic, locul lui Kante, plecat la Chelsea Londra.

Mijlocaș central dreaptaYouri Tielemans
Vârsta: 21 de ani
Echipa de club: AS Monaco
Sezonul 2017/18: 35 meciuri / 1 gol, 2 pase de gol
Echipa națională: Belgia

Văzut ca o mare speranță a fotbalului belgian, echipa din principat a plătit 25 milioane de euro în iulie 2017 pentru a-și asigura serviciile acestui mijlocaș central ambidextru. Dotat cu tehnică bună, se remarcă prin interceptări și citirea jocului în momente cheie.

Mijlocaș central stângaRodrigo Bentancur
Vârsta: 20 de ani
Echipa de club: Juventus Torino
Sezonul 2017/18: 27 meciuri
Echipa națională: Uruguay

Un alt mijlocaș cu abilități defensive, Bentancur a avut parte de transferul vieții, la campioana Italiei, reușind să strângă un număr suficient de impresionant de meciuri la prima echipă, jocul său fiind unul destul de simplu, dar clar și ferm, instalându-se încet, încet în selecționata lui Óscar Tabárez.

Mijlocaș atacant dreaptaOusmane Dembélé
Vârsta: 21 de ani
Echipa de club: FC Barcelona
Sezonul 2017/18: 24 meciuri / 4 goluri, 9 pase de gol
Echipa națională: Franța

Mai mult un producător decât un marcator, Dembélé este un jucător  ce poate lovi mingea cu ambele picioare, având ca principale hobby-uri pe terenul de fotbal dribblingul și pasele la înaintare.
Viteza acestuia întărește celelalte atuuri ale sale, dându-i mari bătăi de cap lui Didier Deschamps, care are o misiune foarte dificilă în a alcătui prima echipă a Franței, în special în partea de sus a terenului, unde aria de selecție este vastă. Cu toată competiția care îi stă în cale, poate fi o piesă importantă a echipei Franței, fie ca titular, fie de pe bancă, deoarece poate aduce prospețime și elementul surpriză în joc.

Mijlocaș atacant stângaMarcus Rashford
Vârsta: 20 de ani
Echipa de club: Manchester United
Sezonul 2017/18: 52 meciuri / 13 goluri, 9 pase de gol
Echipa națională: Anglia

Omul debuturilor, Rashford, e un jucător ofensiv flexibil, de mare perspectivă, având o energie vulcanică, care poate trage echipa după el în momentele grele. Poate fi utilizat și ca atacant central, dar cel mai bun randament oferit a fost din partea stângă a terenului, unde presiunea de a înscrie este mai mică, reușind să surprindă prin ruperi de ritm adversarii. Repertoriul său conține dribbling-uri scurte, șuturi imprevizibile și bine plasate, poziționare bună, doar constanța în jocuri reușind să-i știrbească rezultatele obținute pe teren.

Atacant  – Kylian Mbappé
Vârsta: 19 ani
Echipa de club: Paris Saint-Germain
Sezonul 2017/18: 46 meciuri / 21 goluri, 16 pase de gol
Echipa națională: Franța

Un nume deja sonor în fotbalul mondial, „Donatello”, cum este supranumit, aproape că nu mai are nevoie de prezentare, în ciuda vârstei fragede. Se află în concurență cu Ousmane Dembélé pentru un loc în dreapta atacului Franței, dar Mbappé a demonstrat că poate juca pe orice post în față, de aceea mi-am permis să-l aduc mai aproape de poartă, unde la echipa de club joacă Edinson Cavani, postul fiind cimentat de către uruguayan. Cu siguranță un fotbalist de urmărit în această vară, acesta reprezintă un pachet ofensiv complet: viteză, dribbling, disciplină, finalizare.

Atacant  – Gabriel Jesus
Vârsta: 21 de ani
Echipa de club: Manchester City
Sezonul 2017/18: 42 meciuri / 17 goluri, 5 pase de gol
Echipa națională: Brazilia

A luat toată Anglia prin învăluire când a început să înscrie goluri ca la el acasă în cel mai greu campionat din lume, Premier League. O ascensiune rapidă către culmile fotbalului au făcut din Gabriel Jesus un nou model de inspirație pentru toți copiii ce visează să ajungă să practice fotbal profesionist cu zâmbetul pe buze, pornind de foarte jos. Un atacant speculativ, inspirat, bine plasat, poate reprezenta o soluție diferită față de „Bobby” Firmino în centrul atacului Braziliei. Dacă ar fi să aleg și un antrenor pentru această echipă, acela ar fi Roberto Martinez, în special pentru faptul că îi convine această așezare ultra-ofensivă, dar de asemenea îi place să lucreze cu tinerii și are experiența necesară pentru a-i motiva și direcționa spre victorie.