Fără Messi Argentina nu ajungea la Mondial. După o calificare în genunchi, argentinienii speră să dea marea lovitură în Rusia, deși nu au câștigat niciun Mondial în afara Americilor. Messi știe că asta e ultima șansă pentru el să câștige titlul mondial, care l-ar aduce la nivelul predecesorului celebru, Diego Armando Maradona. Debutul lui Messi la Mondialul din Rusia va fi în fața unei debutante. Islanda a făcut minuni la Euro 2016, iar parcursul de poveste prin fotbal a micuței națiuni cu locuitori cât Constanța a continuat. Debut la Mondial chiar împotriva lui Messi! Ce poate fi mai frumos pentru islandezi!

Este prima dată când Argentina și Islanda se întâlnesc într-un meci de fotbal.

Foto credit: twitter.com/argentina

Argentina are jucători buni, are genii pe teren, are o susținere fantastică din partea fanilor, îl are și pe Messi. Cu toate astea, ultimul titlu mondial a fost acum 32 de ani. Maradona i-a făcut ultima dată fericiți în 86, în Mexic. La ultimul mondial, Messi a fost în finală, dar nemții au obtinut primul succes pe pământ sudamerican al unei naționale europene.
Preliminariile au fost un chin pentru Argentina, care a riscat până în ultimul meci să rămână fără turneu final. Messi a fost încă o dată salvatorul cu un hattrick în meciul decisiv. Messi va implini 31 de ani peste 9 zile, dar jocul său este la un nivel incredibil, are 106 de goluri în ultimii 2 ani pentru Barcelona și națională.
Selecționerul Sampaoli i-a făcut pe plac lui Messi în detrimentul performanței sportive. Golgeterul Italiei, Icardi de la Inter a fost lăsat acasă pentru că i-a furat nevasta prietenului cele mai bun al lui Messi.
În plus, Argentina și-a pierdut portarul titular, dar și mijlocașul dreapta. Romero și Lanzini sunt accidentați și au rămas acasă.
„Știm totul despre Islanda. Am văzut cât de bine se apără și cât de multă răbdare au. Sper ca băieții din atac să fie concentrași. În poartă voi face totul ca meciul să se termine fără gol primit” a spus Caballero, înlocuitorul lui Romero.

Foto credit: twitter.com/footballiceland

Islanda a făcut un salt uriaș în ultimii 3 ani, iar rezultatele se văd. De la echipa care era considerată „Cenușăreasa Europeanului”, acum se spune despre grupa Islandei ca este „Grupa Morții”. La noi se tot vorbește despre bazinul mic de selecție, dar aceasta nu e o problemă pentru islandezi care au ajuns la un nivel nemaipomenit. Islanda a rămas iar o lună fără dentist. Selecționerul Hallgrimsson a uimit planeta fotbal la Euro, unde a învins Anglia și acum vrea o nouă trecere de grupe la debutul la Mondial de această dată. Față de Europeanul din Franța, selecționerul dentist a chemat cam același lot, iar fanii abia așteaptă să strige cât pot de tare salutul vikingilor.

Noul star este Albert Guðmundsson. Puștiul de 21 de ani de la PSV a debutat în 2017 la națională și are deja trei goluri în primele cinci meciuri.
„Din păcate l-am pierdut pe Aron Gunnarsson. Va trebui să ne descurcăm fără căpitanul nostru în fața Argentinei! Este un minus pentru că impunea respect pe teren, dar asta este. Vom lupta și pentru el la meciul de debut la Mondial” a spus selecționerul Hallgrimsson.

Echipe probabile:
Argentina (4-2-3-1)
Caballero (35 ani, Chelsea)
Salvio (27, Benfica)      Fazio (31 ani, Roma)    Otamendi (30 ani, Man City)        Tagliafico (25 ani, Ajax)
Biglia (32 ani, Milan)      Mascherano (34 ani, Hebei)
Meza (26, Independiente)            Messi (30, Barcelona)        Di Maria (30 ani, PSG)
Aguero (30 ani, Man City)

Islanda (4-4-2)
Halldorsson (34 ani, Randers)
Saevarsson (33 ani, Valur)   Ingason (24 ani, Rostov)  R.Sigursson (31 ani, Rostov)  Magnusson (25, Bristol)
J.Gudmunsson (27 ani, Burnley)  Hallfredsson (33 ani, Udinese) G.Sigurdsson (28 ani, Everton)  Bjarnasson (30 ani, Aston Villa)
A.Gudmunsson (21 ani, PSV)             Finnbogasson (29 ani, Augsburg)

Argentina – Islanda se va juca de la ora 16 pe stadionul lui Spartak Moscova. Otkritie Arena are 44 de mii de locuri și a costat 450 de milioane.
Arbitrul acestei partide este Szymon Marciniak. Polonezul de 37 de ani le-a purtat noroc islandezilor la Euro 2016, a fost la centru la victoria cu 2-1 în fața Austriei.
Mourinho este sigur că: