Chiar dacă de 24 de ani nemții nu prea au emoții în ceea ce privește depășirea grupelor (13 victorii, 4 rezultate de egalitate și o înfrângere), precedentele 6 partide premergătoare Mondialului, în care Germania a înregistrat o singură victorie, dau ceva speranță Mexicului.
Deși Mexicul nu a avut emoții în ceea ce privește calificarea la Campionatul Mondial, jocul ofensiv a scârțâit puțin în ultimele 4 meciuri amicale, Mexicul nu reușind să marcheze decât un gol, împotriva Scoției.
Cele două echipe s-au întâlnit 5 ori în istorie, prima dată în 1978, Germania s-a impus cu 6-0, și ultima dată în 2017, când au câștigat tot ei cu scorul de 4-1.

Germania

  • Media de vârstă a lotului: 27, 2 ani
  • Poziția în clasamentul FIFA: 1
  • Valoarea lotului: 883.000.000 Euro

Victoria împotriva Arabiei Saudite, care a oprit seria de 5 partide fără victorie a nemților a venit în ultimul moment. Să te prezinți la un turneu final, ca mare favorită, dar să nu câștigi 6 meciuri consecutive ridică foarte multe semne de întrebare. În ciuda faptului că pe bancă au unul dintre cei mai buni tacticieni de la această ediție de Campionat Mondial în persoana lui Low, starea mentală poate fi componenta care să decidă cât de departe poate mergeGermania la această ediție.

O altă veste bună, menită să învioreze echipa este revenirea lui Neuer, care este dat titular.

Echipa probabilă a Germaniei:

Mexic

  • Media de vârstă a lotului: 29, 3 ani
  • Poziția în clasamentul FIFA: 15
  • Valoarea lotului: 154.600.000 Euro

Spre deosebire de adversarii lor, mexicanii ai pierdut ultima partidă disputată înainte de startul mondialului, împotriva Danemarcei. Deși, după cum am menționat deja, atacul pare să fie punctul slab în acest moment al Mexicului, Osorio, antrenorul lor, este un tip flexibil, care își studiază cu foarte mare atenție adversarii și care își adaptează echipa și stilul de joc în funcție de atuurile și slăbiciunile lor.

Maleabilitatea tactică este demonstrată de diferitele partituri tehnico-tactice pe care Mexicul le-a încercat până acum (3-4-3, 4-3-3, 4-5-1, 4-2-3-1). Este foarte important pentru Osorio ca băieții lui să nu rămână cantonați într-un singur registru tactic, ci să poată răspunde dinamicii jocurilor. Poate că nu au nume de anvergura Germaniei, dar cu siguranță au jucători interesanți și talentați.

Echipa probabilă a Mexicului:

Partida se va disputa pe Luzhniki Stadium, din Moscova, cel mai mare stadion al acestei ediții, cu o capacitate de 81 000 de locuri. 420 de milioane de dolari au fost investite în renovarea acestui stadion care va găzdui și mult așteptata finală.

Cel mai bun arbitru din Asia, Alireza Faghani va fi la centru pentru această partidă. Iranianul de 42 de ani este arbitrul finalei Olimpice din 2016, când Germania a fost învinsă de Brazilia la penaltyuri.
În ciuda formei mai puțin convingătoare, aerul tare al Cupei Mondiale s-ar putea să-i trezească definitiv pe băieții lui Low, care pleacă favoriți în această confruntare. Desigur, atmosfera importantă a turneului final poate să aibă o influență pozitivă și asupra sângelui latin al mexicanilor, atenuând astfel diferența valorică. Deznodământul astăzi, de la ora 18:00, când vom afla cât a învățat Mexicul din ultima partidă împotriva Germaniei.
Mourinho merge pe mâna campionilor mondiali.