Cu toate că în fotbal nimic nu este sigur, atunci când vine vorba despre un meci între Belgia și Panama putem fără doar și poate să discutăm despre existența unei favorite. Cu un lot format în mare parte din fotbaliști care evoluează în Premier League, belgienii pornesc cu prima șansă în meciul de luni de la ora 18:00. Adevărata luptă pentru Belgia pare să fie cea cu Anglia, dar nici Panama nu este un adversar de neglijat după ce am văzut surpriza reușită de Islanda în meciul cu Argentina când nordicii au reușit să închidă excelent jocul.

Belgia Formația antrenată de Roberto Martinez este plină ochi de vedete. De Bruyne, Hazard sau Lukaku sunt principalele arme ale diavolilor roșii. Aceasta pare să fie grupa orgolilor rănite, după ce și Belgia a fost eliminată de la Euro 2016 în mod surprinzător. Dacă pe englezi îi elimina Islanda, de soarta Belgiei s-au ocupat galezii lui Bale. În schimb, în grupa de calificare pentru Cupa Mondială, Belgia nu a întâmpinat probleme. 9 victorii și un singur rezultat de egalitate. Cu aceste cifre vin belgienii din calificări și vor să demonstreze că au un cuvânt important de spus în fotbalul ”cu adevărat mare”. Chiar și fără Nainggolan, Belgia poate alinia o echipă foarte competitivă. Linia de fund este formată în mare parte din fotbaliști din Premier League în timp ce atacul este unul de vis.

Predicția Lui Hazard

Eden Hazard vede Belgia drept marea câștigătoare a trofeului mult râvnit, iar finala posibilă să fie chiar cu Anglia. Pe parcurs, Belgia ar trece de Polonia, Brazilia și Franța. 😀

Panama În lotul formației din Panama putem să-l regăsim pe singurul fotbalist din Liga 1 care joacă la Campionatul Mondial. Jaime Penedo, portarul lui Dinamo va apăra poarta naționalei din America Centrală în încercarea disperată de a rezista în fața presiunii pusă de vedetele lui Martinez. Panamezii au reușit calificarea istorică la Campionatul Mondial după ce au învins Costa Rica și au lăsat acasă SUA, care a fost la Campionatul Mondial mereu din 1986 încoace. Panamezii nu au vedete, dar pun jocul de echipă pe primul plan. În ultimele amicale înainte de începerea turneului final din Rusia, Panama a pierdut cu Elveția, Danemarca sau Norvegia și a reușit să învingă Trinidad & Tobago la limită, scor 1-0.

Foto: Eurosport.com

ECHIPE PROBABILE

Belgia – 3-4-3 Courtois (26 ani, Chelsea)- Alderweireld (29 ani, Tottenham), Boyata (27ani, Celtic), Vertonghen (31 ani, Tottenham)- Meunier (26 ani, PSG), De Bruyne (26 ani, Man City), Witsel (29 ani, Tianjin), Carrasco (24 ani, Dalian)- Mertens (31 ani, Napoli), Lukaku (25 ani, Man United), Hazard (27 ani, Chelsea)

Panama – 5-4-1 Penedo (36 ani, Dinamo)- Murillo (22 ani, NY Red Bulls), Machado (33 ani, Dynamo Houston), Roman Torres (32 ani, Seatle Sounders), Escobar (23 ani, NY Red Bulls), Ovalle (29 ani, Olimpia)- Avila (21 ani, Gent), Godoy (29 ani, SJ Earthquakes), Gomez (34 ani, Atletico Bucaramanga), Barcenas (24 ani, Tapachula)- Gabriel Torres (29 ani, Huachipato)

În timp ce Belgia nu are voie să facă pași greșiți, de partea naționalei din Panama există un mare avantaj. Și anume faptul că nu există presiune pusă pe umerii băieților antrenați de Gomez Hernan.

Partida dintre Belgia și Panama se joacă pe stadionul din Sochi pe Fisht Olympic Stadium. Acesta este al doilea stadion din istorie care găzduiește și Jocurile Olimpice de Iarnă, dar și Cupa Mondială. Arena are o capacitate de 47.000 de locuri și a costat în jur de 780 de milioane de dolari.

FOTO: Alamy.com

Belgia este marea favorită, dar nu există Mondial fără surprize. Să fie Panama capabilă să facă surpriza chiar în primul meci de la turneul final din Rusia? Rămâne de văzut!