O victorie a Portugaliei în această partidă ar însemna că Marocul nu ar mai avea pentru ce juca în ultimul meci al grupei, cel cu Spania, după ce deja l-au pierdut pe primul în fața reprezentativei Iranului.
După egalul din Derby-ul Iberic, Maroc este obligată să scoată măcar un punct din această întâlnire înaintea jocului dintre Iran și Spania, pentru a mai putea avea o fărâmă de speranță. În ultimele 20 de meciuri, marocanii nu au primit în nici o ocazie mai mult de un gol, însă le va fi greu să-și conserve recordul  în fața lui  Cristiano Ronaldo, dezlănțuit deja împotriva Spaniei, cu 3 goluri marcate, într-un fabulos 3-3, unul din puținele meciuri cu adevărat demne de un Campionat Mondial.

Portugalia
Ca urmare a rezultatului bun obținut cu Spania, reușind un egal în ultimele minute, pare că lucrurile în această grupă se îndreaptă pe un făgaș normal, cu cele 2 echipe europene calificându-se, urmând să aflăm de pe ce poziții, Iran și Maroc disputându-și locul 3.

Credit foto: SI.com

Totuși, marocanii vor trebui să iasă la joc, întrucât nu au nici un punct, iar șansele lor de a scoate un rezultat pozitiv la aceste turneu sunt destul de mic. Așadar, ne putem aștepta la un joc bun din partea lor, totodată lăsând spații în apărare ce pot fi ușor exploatate de jucătorii portughezi.
Fernando Santos spune despre Cristiano Ronaldo că „… are o putere psihică incredibilă, asta îl face cel mai bun din lume. Chiar și la 3-2 pentru Spania, el este cel care ridică echipa. E ceva nativ, joacă la echipe mari și se află întotdeauna în finale.”
Ferando Santos nu are de ce să schimbe primul 11, urmând ca echipa să se prezinte astfel:

Maroc

Reveniți după 20 de ani fără Mondial, marocanii a avut ghinion în primul meci, pierzând cu 1-0 după un autogol în minutul 95. Cu siguranță nu e startul pe care și l-au dorit, în special datorită faptului că au arătat un joc mai bun față de Iran. E drept că dintr-o grupă cu Spania și Portugalia e foarte greu să viseze la o calificare, așadar singura șansă, în special după primul meci, este să dea tot ce au mai bun și să joace cu o pasiune pe care, din păcate, am văzut-o destul de puțin la acest Mondial.

Am avut parte de rezultate surpriză, goluri spectaculoase, echipe mici ținând piept celor cu mult mai puternici, dar la fel am avut parte și de foarte multă precauție, fiecare echipă fiind mai degrabă preocupată să nu greșească decât să facă ceva special, demn de un turneu final. Toate echipele cu pretenții se gândesc la trofeu, ignorând într-o oarecare măsură spectacolul care atrage milioane de fani aproximativ o lună o dată la 4 ani.
„Chiar și după înfrângere, atmosfera în interiorul echipei este una excelentă. Putem învinge dacă avem suficientă voință” a declarat Faycal Fajr, inspirat de egalul Islandei cu Argentina.

La centru va fi Mark Geiger. Profesorul de matematică american este la al doilea turneu final al Campionatului Mondial. În Brazilia, în 2014 a condus la centru patru meciuri printre care și optimea de finală Franța – Nigeria. Geiger a fost desemnat de două ori cel mai bun arbitru din MLS.

Meciul dintre Portugalia și Maroc se va juca astăzi de la ora 15 pe cel mai mare stadion de la Campionatul Mondial. Lujniki din Moscova a fost construit acum 63 de ani, a găzduit șase campionate mondiale și Olimpiada din 1980, dar are o față modernă după renovarea din ultimii 3 ani.