Brazilia a jucat bine doar în niște 15 minute împotriva Elveției, și asta nu a fost suficient. Seleção a dezămagit suporteri cu o evoluție nervoasă, fară claritate și cu fotbaliști de care se așteptă foarte mult dar care nu au făcut mai nimic. Marcelo a greșit pase care nu se ratează nici măcar în Liga a IV-a Dolj, iar Neymar a fost rușinos, chiar dacă a fost vânat de către apăratori elvețieni.
Cu o evoluție slabă, Neymar a căutat loviture libere inutile, a șutat puțin și nu a avut atitudinea corectă, chiar dacă are deja 26 de ani. A schimbat părul și a uitat fotbalul, asta e principala critică ale brazilienilor: prea multă modă, puțin fotbal. Dar, normal, trebuie să știm că e rar să vedem un Neymar cu o atitudine matură. Suntem deja obișnuiți. E cauza pentru care niciodată nu va fi aproapte de Messi sau de Ronaldo (atât Cristiano cât și „Fenomenul”). Bine că-l avem pe Coutinho.

Mai mult, Federația se plânge excesiv de greșelile de arbitraj. Spune că a fost fault la Miranda la golul elvețian și că Gabriel Jesus a avut un penalty. Nu este o scuză, pentru că Brazilia nu trebuia să întâmpine atât de multe dificultăți cu o echipă precum Elveția, nu contează dacă e o echipa de valoare sau nu. Meciul de debut la Mondialul din Rusia a mai avut o componentă importantă: Tite a greșit schimbările.
Cu Costa Rica, trebuie să fie totul altceva.Trebuie să fie ce a fost în toate celelalte meciuri din când Tite a venit la națională. Trebuie să jucăm fotbal în toate cele 90 de minute, pentru că suntem Brazilia! Neymar a simțit o accidentare, care nu este gravă. În schimb, Danilo s-a accidentat la ultimul antrenament și va fi înlocuit de Fagner, un fundaș pe care Tite îl știe și îl apreciază. Fanii l-au contestat pe acest Fagner, care are până la 29 de ani doar 4 selecții la națională, dar Tite a luat titlul cu el la Corinthians.
https://www.youtube.com/watch?v=7a32-AKVqGA
„Cu siguranță ne așteaptă un meci greu, așa cum sunt toate meciurile de la o Cupă Mondială. Meciurile au fost echilibrate până acum. Duelul lor cu Serbia a fost decis doar la o lovitură liberă. Trebuie să fim foarte concentrați”
, a spus Philippe Coutinho înaintea meciului cu echipa națională a statului Costa Rica.
Philippe Coutinho e vedeta Braziliei în momentul de față. A marcat un gol incredibil și, chiar dacă nu a jucat bine pe toată durata meciului, are calitate. Dacă Brazilia nu depinde atât de mult de Neymar, e pentru că Coutinho este la echipa națională.

Senzația ultimei Cupa Mondiale, Costa Rica nu trăiește un moment comparabil cu acel în care a depașit Anglia și Italia acum 4 ani. Echipa a pierdut cu Serbia în prima etapă după o evoluție dezamăgitoare și sunt niște speculații despre probleme în interiorul lotului. Ziarul ”Diário Extra”, din Costa Rica, scrie despre certuri între jucatori, discuții imediat negate de ei. Echipa a pierdut ultimele trei meciuri și a câștigat doar cu Scoția și Irlanda de Nord în 2018.
Los Ticos trebuie să câștige cel puțin un punct în acest meci. În cazul unui eșec, este sfârșitul, pentru că Serbia sau Elveția vor termina cu mai mult de trei puncte. În condițiile astea, Costa Rica ar juca în ultima partidă cu Elveția doar pentru onoare. La Mondiale, Costa Rica a pierdut cu Brazilia în 1990 (0-1) și în 2002 (2-5). În general, sunt 10 eșecuri în tot atâtea meciuri.
„Echipa este motivată. Evident, Brazilia ar câștiga cu noi în 19 din 20 meciuri jucate, dar sperăm să nu o facă vineri. Visez să câștig împotriva Braziliei, nu contează scorul. Trebuie să facem așa cum a făcut Elveția, să câștigam mingea la mijlocul terenului. Nu mai putem să pierdem puncte. Dacă pierdem cu Brazilia, suntem practic eliminați. Trebuie să câștigam cu un joc inteligent”, a spus Bryan Ruiz la conferința de presa.

Ruiz este unul jucătorii Los Ticos care poate face diferență. Chiar dacă nu este un fotbalist extrem de valoros, are calitate tehnică, este capitanul și a jucat excelent în 2014. Cu o echipă braziliană care nu are prea multă forță în flancul drept, ne poate produce probleme.

Echipe probabile:

BRAZILIA (4-2-3-1):

Alisson (25 ani, AS Roma)
Fagner (29 ani, Corinthians), Thiago Silva (33 ani, PSG), Miranda (33 ani, Internazionale), Marcelo (30 ani, Real Madrid)
Casemiro (26 ani, Real Madrid), Paulinho (29 ani, Barcelona)
Willian (29 ani, Chelsea), Philippe Coutinho (27 ani, Barcelona), Neymar (26 ani, PSG)
Gabriel Jesus (21 ani, Manchester City)

COSTA RICA (5-4-1):
Navas (31 ani, Real Madrid)
Gamboa (28 ani, Celtic), Acosta (34 ani, Rionegro Águilas), González (30 ani, Bologna), Duarte (29 de ani, Espanyol), Calvo (25 ani, Minnesota United)
Bolaños (34 ani, Deportivo Saprissa), Guzmán (28 ani, Portland Timbers), Borges (30 ani, Deportivo La Coruña), Ruiz (32 ani, Sporting)
Campbell (25 ani, Real Bétis)

Arbitrul meciului este Bjorn Kuipers. Olandezul de 45 de ani acondus finala ChampionsLeague din acest an și având ăn vedere că echipa lui națională nu este în Rusia este un candidat serios la semifinala Cupei Mondiale, dacă nu chiar la finală.
Mourinho este fanul Braziliei.