Se anunță un duel încins între Elveția și Serbia, ambele păstrând șanse importante de calificare dupa rezultatele din precedenta etapa precedentă. Echipa care se va impune în acest joc, în mod normal se va califica mai departe. Șansele ca ambele să se califice sunt aproape nule, ținând cont de prezența Braziliei în această grupă. Elveția a înregistrat o singuă înfrangere în ultimele 20 de jocuri, 0-2 cu Portugalia, această statistică arătând forța de care dă dovadă selecționata lui Petkovic. Serbia vine la acest joc din fotoliul de lider, formația lui Mladen Krstajic se poate mulțumi si cu un rezultat de egalitate.
Este prima oară când cele două selecționate se întâlnesc în formula politică actuală. 

Elveția a reușit una dintre surprizele primei etape, remizând cu Brazilia. La acest joc ne putem aștepta ca Elveția să fie echipa ce o să iasă la joc, fiind cei care au mai mare nevoie de victorie. La precedentul meci împotriva Braziliei, naționala din Țara Cantoanelor a prestat un joc defensiv foarte bun. Principalul pericol pentru apărarea sârbilor este Shaqiri, mijlocașul lui Stoke le-a pus și brazilienilor probleme, centrând la golul egalizator marcat de Zuber. Multiculturalismul înțeles perfect de elvețieni a dus la sudarea unei echipe naționale în care forța și determinarea jucătorilor de origine croată, bosniacă sau kosovară se combină cu naturalețea și talentul fotbaliștilor cu origini africane.

Foto credit: facebook.com/SFA

Elveția a ajuns miercuri la ora 4 la Kaliningrad, după un zbor de 3 ore.
Fundașul Fabian Schar a declarat:,,A fost un zbor obositor, dar acum mergem la hotel. Sperăm să facem un meci bun împotriva Serbiei și să caștigăm”

Serbia vine la acest joc ca lider al grupei, după victoria 1-0 împotriva Costa Ricăi. O selecționată care îmbină foarte bine tinerețea unor jucatori precum Milinkovic-Savic, Milenkovic, Mitrovic sau Zivkovic cu experiența altora precum: Ivanovic, Kolarov sau Tosic. Chiar dacă nu e vedeta echipei, Aleksandrar Mitrovic este principalul pericol pentru apărarea elvețienilor. În ciuda faptului că nu a marcat în precedentul joc, Mitrovic se află într-o forma bună, reușind la ultimul meci amical dinaintea Mondialului un hatrick în victoria 5-1 cu Bolivia. Înaintea acestui joc antrenorul Krstajic a declarat: ,, Jucătorii mei au avut o atitudine bună în meciul cu Costa Rica și sper să jucăm la fel și cu Elveția. Trebuie să fim foarte bine pregătiți și foarte atenți atât în apărare cât și în atac pentru a scoate un rezultat bun”

Arbitrul partidei este neamțul Felix Brych, un arbitru cu foarte mare experiență. Felix Brych a fost la centru în 2017 la finala Uefa Champions League dintre Real Madrid şi Juventus (4-1). 

Meciul se va juca pe Kaliningrad Stadium, cu o capacitate de 35.000 locuri. Aici s-a disputat partida dintre Nigeria și Croația din precedenta etapă a Mondialului, încheiată 2-0 pentru croați.
https://www.youtube.com/watch?v=Cy7MLHn2gDA