„Low este blocat în 2014” a scris presa germană după înfrângerea logică din partida inaugurală în fața unei echipe mexicane superioare mai ales la capitolul agresivitate. Selecționerul care a luat titlul mondial acum 4 ani a avut mai multe „mâini moarte” la acest meci. Low a cucerit Cupa Confederațiilor în 2017 fără mari emoții, iar Low a adus 13 jucători din acel lot, dar au jucat puțini dintre ei la meciul inaugural din Rusia, pierdut cu 1-0 în fața Mexicului.

Suedezii au câștigat dintr-un penalty cu Coreea de Sud în primul meci, dar puteau să o facă mai clar. Portarul coreean Cho a micșorat proporția scorului.
Ne așteaptă un meci Germania – Suedia furios, cu o campioană mondială rănită, care nu vrea să treacă prin emoțiile Argentinei lui Messi în privința calificării în optimi la acest Mondial.

Sunt 14 meciuri directe între Germania și Suedia. Nemții au învins de 9 ori, iar suedezii au o singură victore, în 58 la Mondialul de acasă. Ultimele 2 partide directe, jucate în 2012 și 2013, s-a încheiat 4-4 și 5-3 pentru Germania.

Germania se va schimba față de meciul cu Mexic. Plattenhardt va fi înlocuit pe banda stângă a defensivei de titularul obișnuit Hector, care a avut probleme medicale la meciul cu mexicanii. Hummels s-a accidentat și va fi înlocuit de fundașul lui Bayern, Sule. Low este tentat să-l schimbe și pe Werner. Vârful de la Leipzig nu a dat satisfacție cu Mexicul, iar în locul său ar putea intra veteranul Gomez. O altă modificare ar putea fi intrarea lui Gundogan în locul lui Khedira.
Nemții știu că ultimele două campioane mondiale, Italia și Spania nu au trecut de grupe și au nevoie de o victorie în fața Suediei pentru a fi mai liniștiți la ultimul meci din această cu grupă cu naționala din Coreea de Sud.
„Suedia are un joc aerian excelent, poate cel mai bun din lume. Vom face tot posibilul să ne folosim armele noastre. Este un joc crucial și suntem conștienți de valoarea advsersarului” a spus selecționerul german Low.

Foto credit facebook.com/SwedenNationalTeam

Toată planeta fotbal deplânge cele două absențe importante de la Cupa Mondială, Italia și Olanda. Suedia este reponsabilă pentru amândouă! Cu un joc ordonat și speculativ, suedezii au eliminat două din marile echipe ale lumii, iar acum se află în fața alteia, Germania. Suedia nu va putea alinia cel mai bun 11 la acest meci extrem de important din cauza unui virus stamacal. Trei jucatori, Pontus Janssen, Filip Helander și Marcus Rohden au fost  separați de grup și nu au fost aduși cu același avion la Soci. Dintre ei doar fundașul lui Leeds United Janssen a jucat în victoria, 1-0, cu Coreea de Sud. De asemenea, atacantul Thelin are o problemă la gleznă și este puțin probabil săa joace împotriva nemților.
Suedia nu a mai pierdut și nu a încasat gol în ultimele 3 partide. Ultimul luat de suedezi este al lui Dorin Rotariu, la Craiova în succesul cu 1-0 al României!
„Nu contează că Germania a pierdut cu Mexic! Știam încă de pe 1 decembrie că vom juca împotriva campioanei mondiale. Este un meci pe care jucătorii suedezii îl așteaptă cu nerăbdare și sunt sigur că vom reuși să jucăm cu responsabilitate. Dacă vom scoate din competiție deținătoarea trofeului este mai puțin important. Ce contează este că avem șanse de calificare în optimi!” a spus selecționerul Andersson.

Echipe probabile:

Germania (4-2-3-1)
Neuer (32 ani, Bayern
Kimmich (23 ani, Bayern), Boateng (29 ani, Bayern), Süle (22 ani, Bayern), Hector (28 ani, Koln)
Kroos (28 ani, Real Madrid), Gündogan (27 ani, Man City)
Müller (28 ani, Bayern), Özil (29 ani, Arsenal), Draxler (24 ani, PSG)
Gomez (32 ani, Stuttgart)

Suedia (4-4-2)
Olsen (28 ani, FC Copehaga)
Lustig (31 ani, Celtic) , Granqvist (33 ani, Krasnodar), Lindelof (23 ani, Man United), Augustinsson (24 ani, Werder) Claesson (26 ani, Krasnodar), Larsson (33 ani, Hull City), Ekdal (28 ani, Hamburg), Forsberg (26 ani, Leipzig)
Berg (31 ani, Al Ain), Toivonen (31 ani, Toulouse)

Arbitrul acestei partide este polonezul Szymon Marciniak. Acum 2 ani fără 3 zile a fost la centru la Germania – Slovacia 3-0, din optimile de la Euro 2016.
Germania – Suedia se va juca impunătorul Fisht Stadium din Soci, care a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă.
Mourinho crede în revenirea Germaniei.