1. Germania a fost infectată de virusul campioanelor mondiale care nu trec de grupe, dar să nu ne mire dacă în Qatar sau la Mondialul american din 2026 va câștiga al cincilea titlu din istorie.
  2. Messi a ajuns în sfârșit în Rusia! La ultimul meci din faza grupelor a fost nevoie de o magie a lui Messi și de un gol greu de repetat al lui Rojo pentru ca argentinienii să treacă de o grupă foarte complicată.
  3. Croația este echipa cu jocul cel mai consistent în faza grupelor! Modric, Rakitic, Rebic sau Lovren au băgat frica-n marile nume ale fotbalului mondial.
  4. Cristiano Ronaldo a început în forță cu hattrick cu Spania, dar apoi starul campioanei Europei a fost mai mult actor prin careul advers în tentativa de a păcăli arbitrii și VAR-ul.
  5. Franța s-a calificat în optimi fără glorie. Deschamps a înghețat jocul unor fotbaliști minunați și a fost pus sub presiune de echipe din lumea a doua a fotbalului.
  6. Dintre echipele sudamericane, Columbia a arătat cel mai bine, așa cum am anticipat la Podcastul Tackle de Mondial înregistrat înaintea începerii fazei grupelor.
  7. Echipa care nu a bătut România în preliminarii, Danemarca este în optimi după victorii cu multă șansă cu Peru și Australia. Elveția, singura echipă care nu ne-a bătut la Euro 2016, poate produce surprize în continuare cu un antrenor deștept și cu un lot la maturitate.
  8. Belgia și Anglia au ales să joace meciul direct cu rezervele, iar cei doi golgeteri Kane și Lukaku s-ar putea întâlni în finala din 15 iulie.
  9. Neymar a început Mondialul din Rusia cu o freză de cocoș supărat pe viață, a plâns după primul gol pentru câteva like-uri și va avea viață grea în optimi cu Mexicul.
  10.  Rușii s-au lovit ca de un zid de Uruguay. După două victorii irelevante, rușii au pierdut cu 3-0 în fața unei echipe a Uruguayului care are o apărare beton, doi atacanți minunați și va pune multe probleme Portugaliei în optimi.
  11. Franța – Argentina, Brazilia – Mexic și Anglia – Columbia sunt meciurile din optimi pe care le aștept cu cel mai mare interes.