Când toată lumea se aștepta ca Argentina să fie surpriza neplăcută a Campionatului Mondial, au venit nemții și au demonstrat contrariul. Duc ”tradiția negativă” din ultimii ani mai departe, iar după Franța, Italia și Spania, a venit rândul Germaniei să iasă din grupe după ce la precedenta ediție au ridicat trofeul. Dar asta nu-i tot. Franța, echipa care are un atac stelar și o un mijloc de speriat a realizat singurul 0-0 de la acest mondial. Cu Danemarca lui Eriksen, iar cele două naționale merge ”de mână” în optimi.

Ce să mai zicem despre drama din Senegal? Meritau mai mult Mane și Niang să se califice decât Honda și Inui? Nu știm, dar cert e că în grupa H am avut parte de o adevărată dramă. În plus, Columbia a câștigat grupa, asta după ce a început turneul cu stângul. Toată lumea se aștepta ca faraonii să reușească ceva mai mult la acest Mondial, dar Salah nu poate să-și ducă echipa în spate. Portugalia nu a fost departe de eliminare, iar Argentina trăiește ca de fiecare dată periculos.

Belgia e spectaculoasă, dar testul suprem e cu Brazilia lui Neymar, iar Harry Kane și Falcao își dau întâlnire într-un meci care se anunță cel puțin interesant. Fotbalul este plin de surprize, dar ne-am obișnuit deja cu asta. În optimi avem parte de multe meciuri interesante, iar Spania-Rusia este primul. Mai multe despre partidele din optimi poți afla dintr-un nou podcast marca Tackle.ro și Ionalexandru.ro. Vorba aia, unde-s mulți puterea crește, iar de data asta au participat și Andrei Rădulescu și Andreea Cio (Ruj pe Bară).


Care este în opinia ta cel mai interesant duel din optimile Campionatului Mondial?