30Uruguay și Portugalia se vor lupta pentru un loc în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, într-un meci ce se anunță foarte încins. După ce Uruguay a câștigat fără drept de apel ultima partidă  împotriva Rusiei, Portugalia și Spania s-au luptat până la final pentru șefia grupei. În minutul 90 Portugalia era calificată de pe primul loc și o aștepta un meci aparent mai ușor împotriva Rusiei,dar un gol al Iranului și golul lui Iago Aspas au schimbat clasamentul. Spania și Portugalia au făcut rocada, iar spaniolii au câştigat grupa datorită golurilor mai multe marcate. 

Cele două selecționate s-au întâlnit în anul 1966 într-un meci câștigat de Portugalia cu scorul de 3-0 și în 1972, într-un meci terminat la egalitate 1-1. 

Credit foto: facebook.com/aufoficial

Uruguay se bazează pe o echipă solidă, având în fiecare compartiment jucătorii de mare calitate, începând de la portarul Muslera, fundașii centrali de la Atletico Madrid, Godin și Gimenez, la mijlocași Bentancur și Vecino, ajungând la fără doar și poate cel mai valoros cuplu de atacanți de la acest Mondial, Cavani – Suarez. Principala sursă de motivație a echipei se află pe bancă și este chiar selecționerul Oscar Tabarez. În vârstă de 71 de ani, Oscar Tabarez a fost diagnosticat în anul 2016 cu boala Guillain-Barre, afecțiune care poate provoca paralizie. Toată lumea se aștepta ca selecționerul sud-americaniilor să renunțe la cariera de antrenor, dar acesta a continuat, a calificat ,,La Celeste,, la Cupa Mondială, terminând pe locul al doilea, în fața Argentinei și a Columbiei. Uruguay este singura echipă de la acest Mondial care nu a primit gol până acum.
,,Sunt mulți dintre colegii mei de la Sporting în echipa națională. Ei au câștigat Euro 2016 cu 8 jucători care evoluează în campionatul intern. Cristiano Ronaldo este principalul pericol din echipa adversă, dar ei se bazează mai mult pe un jocul colectiv și nu neapărat pe executiile lui Ronaldo”a declarat fundașul celor de la Sporting Lisabona, Sebastian Coates. 

Foto credit: facebook.com/officialfootballportugal

Portugalia a jucat foarte bine în partida de debut împotriva Spaniei, dar a dezamăgit în celelalte două partide ale grupei, fiind la un pas să rateze calificarea în optimi, dacă Iran reușea să înscrie la marea ocazie ce a avut-o în ultimul minut de joc. Cu 4 reușite pană acum, Cristiano Ronaldo este principalul pericol pentru poarta lui Muslera. Portugalia este genul de echipă care se bazează pe muncă, disciplină si execuțiile unor jucători precum Ronaldo sau Quaresma, nearătând pană acum un joc combinativ foarte elaborat.
În conferința de presă dinaintea acestui joc, Cedric Soares a declarat:,, Nu contează dacă meciul este spectaculos sau nu, pentru noi e important să câștigăm acestă partidă cu Uruguay. Știm că au jucători de mare valoare precum Cavani, Suarez sau Godin și că au câștigat de 2 ori Cupa Mondială, dar avem armele noastre și sperăm să ne impunem. Pană la startul meciului mai avem timp suficient să ne punem cu toate la punct și să intrăm pe teren cu doința de a câștiga cu orice preț acest partidă”. 

Echipe probabile: 

Uruguay: 

Muslera (Galatasaray, 32 ani)
Caceres (Lazio, 31 ani)   Godin (Atletico Madrid, 32 ani)   Gimenez (Atletico Madrid, 24 ani) 
Nandez (Boca Juniors, 22 ani)  Matias Vecino (Inter Milan, 26 ani)   Bentancur (Juventus, 21ani)   Lucas Torreira (Sampdoria, 22 ani)  Laxalt (Genoa, 25 ani)
Cavani (PSG, 31 ani)   Suarez (Barcelona, 31 ani) 

 Portugalia: 

Rui Patricio (Sporting, 30 ani)
Pepe (Besiktas, 35 ani)  Fonte (Dalian Yifang, 34 ani)  Cedric (Southampton, 26 ani)  Raphael (Dortmund, 24 ani)
Carvalho(Sporting, 26 ani) Joao Moutinho( Monaco, 31 ani) Bernardo Silva (Manchester City, 23 ani) Joao Mario (West Ham, 25 ani)
Ronaldo( Real Madrid, 33 ani)   Guedes (PSG, 21 ani) 

Arbitrul partidei va fi Cesar Arturo Ramos, cel ce a arbitrat şi partida dintre Elvetia şi Brazilia (1-1). 

Stadionul pe care se va disputa această partidă este Stadionul Olimpic Fisht cu o capacitate de 40.000 locuri, în care s-au investit 800 milioane de dolari.