S-au aliniat planetele și ne-au dat doar meciuri tari în sferturile Campionatului Mondial din Rusia. Azi e o zi încărcată pentru iubitorii sportului rege. Avem dueluri America de Sud – Europa. Franța și Brazilia par favorite la prima vedere, dar fotbalul ne-a demonstrat că este imprevizibil. Mai ales după ce am văzut Spania, Portugalia, Argentina și Germania părăsind turneul final parcă mai rapid decât se aștepta toată lumea.

După mulți ani la un Mondial se pare că Anglia are și ea un cuvânt greu de spus, dar Suedia este formația care a trimis acasă formații precum Italia sau Germania, iar aportul ofenisv al lui Kane nu este îndeajuns pentru a vedea Anglia pe culmile succesului. În ultimul meci care se joacă mâine și-au dat întâlnire Rusia și Croația. Rusia pare să fie revelația turneului final pe care-l organizează în timp ce Croația se bazează pe aportul vedetelor Rakitic, Modric și Mandzukic. Croații n-au jucat cel mai bun fotbal în meciul cu Danemarca, dar o vorbă des folosită în Liga 1 sună cam așa: ”Niciun meci nu seamănă cu celălalt”. Și asta se aplică fără îndoială în cazul croației.

Așa cum v-am obișnuit în ultima perioadă, prietenii de la Tackle.ro alături de Ion Alexandru au scos din cuptor încă un podcast numai bun de ascultat în mașină sau la PC. E despre sportul nostru preferat, iar printre invitații speciali se numără Andrei Tănase (autor ionalexandru.ro) și Dan Ștefănescu (Digi Sport și danstefanescu.ro).