Uruguay și Franța vor disputa al optulea meci direct din istorie, bilanțul până acum e de 4 egaluri, 2 victori Uruguay și o victorie Franța. Uruguay a trecut în optimi de Portugalia, după un meci foarte bun făcut de Cavani, cel care a marcat ambele goluri ale ,,La Celeste’’.Franța a învins Argentina cu 4-3, într-un meci dominat aproape în totalitate. Cel mai bun jucător uruguayan de la acest Mondial, Cavani, e incert pentru această partidă, șansele ca el să joace sunt destul de mici.De partea cealaltă, Matuidi este suspendat si va rata această partidă.
Va fi un meci închis (în ultimele cinci meciuri directe s-a marcat un singur gol!) și totul va depinde de felul în care Uruguay va putea pune la respect defensiva mobilă a francezilor și dacă va avea posibilitatea de a declanșa contraatacurile care i-au adus victoriile de la acest Mondial.

Uruguay a prestat un joc foarte bun până acum și în optimi în afară de golul luat de la Pepe, nu le-a dat sanșe portughezilor să-și creeze ocazii de gol. Principala armă ,,La Celeste”, Cavani, este incert, iar șansele ca el să jaoce mai mult de o repriză sunt destul de mici. Suarez și Stuani vor face cuplu în atacul Uruguayului. Uruguay este o selecționată cu foarte mare experiență, cu jucători trecuți de 30 de ani precum Godin, Caceres, Stuani, Cavani, Suarez sau Muslera.

,, Fazele eliminatori sunt diferite de faza grupelor și nu îți poți permite vreun pas greșit. Cavani este unul dintre cei mai buni atacanți din lume, dar avem jucători care sperăm să îl poată înlocui. Uruguay nu depinde de un singur jucător, am ajuns până aici prin muncă colectiv, nu prin individualități” a declarat Luis Suarez înaintea acestui joc. 

Franța
a dezamăgit pe fază ofensivă în grupe, unde a reușit să înscrie doar 4 goluri, cu adversarii clar inferiori precum Peru, Australia sau Danemarca. Totuși, în partida cu Argentina au arătat un joc foarte bun pe fază ofensivă, cu contraatacuri devastatoare. Franța e genul de echipă plină de vedete, care se bazează mai mult pe o execuție a unui jucător și mai puțin pe un joc de pase combinativ. Cel mai în formă francez este Mbappe, jucător ce a reușit o dublă în partida din optimi.

Selecționerul Didier Deschamps a declarat înaintea acestei partide că: ,,Uruguay are un joc defensiv foarte bun și se bazează pe calitatea jucătorilor din față. Nzonzi este un jucător tehnic, în ciuda înăltimii sale (1.96 m) și ne poate ajuta să aglomerăm mijlocul terenului, pentru că Uruguay joacă cu 5 mijlocași’’. 

Echipe probabile : 

Uruguay (3-5-2)

Muslera(Galatasaray, 32 ani)
Caceres(Lazio, 31 ani) Godin( Atletico Madrid, 32 ani) Gimenez( Atletico Madrid, 23 ani)
Nandez (Boca, 22 ani) Vecino ( Inter, 26 ani) Bentancur( Juventus, 21 ani) Laxalt ( Genoa, 25 ani) Torreira ( Sampdoria, 22 ani)
Suarez (Barcelona, 31 ani) Stuani ( Girona, 31 ani) 

Franța (4-3-3) 

Lloris (Tottenham, 31 ani)
Pavard ( Stuttgart ,22 ani) Umtiti ( Barcelona, 24 ani) Varane( Real Madrid, 25 ani) Hernandez ( Atletico, 22ani)
Kante ( Chelsea, 27 ani) Pogba ( Manchester United, 26 ani) Nzonzi( Sevilla, 29 ani)
Mbappe ( PSG, 19 ani) Griezmann ( Atletico, 27 ani) Giroud ( Chelsea, 31 ani)

Partida se va disputa pe stadionul Nizhny Novgorod, cu o capacitate de 45.000 locuri.

La centru va fi Nestor Pitana cel care a arbitrat-o pe Franța la Mondialul de acum 4 ani în meciul din sferturi împotriva Germaniei, pierdut 1-0. Pitana a arbitrat până acum 3 partide la acest mondial : Rusia – Arabia Saudită ( 5-0 ) , Suedia – Mexic (3-0) și Danemarca – Croația (1-1).