Rusia și Croația se vor întalni în cel mai surprinzător sfert de finală de la acest Mondial. Rusia a reușit marea surpriză în optimi, trimițând Spania acasă, iar Croația a trecut cu greu la loviturile de departajare de Danemarca, după un meci echilibrat. 
Este a patra oară când cele două selecționate se întalnesc, Croația a câștiga o dată, iar două partide s-au încheiat nedecis, 0-0. Acum trei ani la Rostov, Rusia a condus cu 1-0, dar croații au obșinut singura victorie pe pământ rus.
La prima vedere ne putem aștepta la un meci echilibrat, de luptă, fiind greu de crezut că vreuna dintre echipe va risca să joace ofensiv.

Rusia a reușit marea surpriză a optimilor, eliminând Spania. După ultimul meci din grupă, împotriva Uruguayului(pierdut cu 3-0), puțini erau cei care le dădeau șanse rușilor împotriva selecționatei de vedete a spaniolilor. De acum înainte, Rusia beneficiază de un traseu foarte bun spre finală, totul depinzând doar de ei. Rusia este o echipă bine organizată, care se bazează pe munca colectivă.
,,Spania controlează jocul și are posesia cu orice selecționată din lume, dar noi am gasit o soluție la acest joc al spaniolilor. Nu pot spune că selecționata Croației este mai slabă ca a Spaniei, dar sunt total diferite ca stil de joc. Croația nu are nevoie de o posesie foarte bună pentru a-și creea ocazii.Am câștigat încredere în noi după victoria cu Spania și suntem conștienți că avem o șansă foarte bună de a ne califica în semifinale” a declarat Golovin, jucător ce a intrat în vizorul unor echipe precum: Chelsea și Juventus.
Selecționerul Cherchesov are probleme medicale înaintea disputei cu Croația. Doi jucători importanți, Dzagoev și Zhirkov sunt accidentați și au puține șanse să joace. 


Croația a terminat faza grupelor cu punctaj maxim, reușind 3 victori și prestând un joc foarte bun. În optimi Croația nu a mai fost aceea echipă combinativă și avântată în atac, presiunea unei eventuale eliminării, fiind principala cauză a jocului prudent arătat de croați. Cel mai bun jucător de la acest Mondial al Croației este mijlocașul celor de la Real Madrid, Luka Modric, care a fost la un pas să devină erou negativ, după penaltyul ratat pe finalul meciului cu Danemarca.  Ne apropiem de o performanță istorică. Trebuie să rămanem concentrați și să facem tot ce putem pentru a câștiga acest meci cu Rusia. Ne cunoaștem valoarea și cu siguranță putem învinge orice adversar am avea”a declarat mijlocașul celor de la Inter Milan, Perisic.

Echipe probabile: 

Rusia (4-2-3-1)

Akinfeev (Cska Moscova, 32 ani)
Kutepov (Spartak Moscova, 23 ani)  Fernandes( Tska Moscova, 27 ani) Ignashevich (Cska Moscova, 38 ani) Kudryashov(Kazan, 31 ani)
Gazinsky (28 ani, Krasnodar) Zobnin (Spartal Moscova, 24 ani)
Samedov(Spartak Moscova, 33 ani)  Golovin (Tska Moscova, 22 ani) Cheryshev(Villarreal, 27 ani)
Dzyuba( Zenit, 29 ani)

Croația (4-1-4-1)

Subasic (Monaco, 33 ani)
Vrsaljiko (Atletico Madrid, 26 ani)  Lovren( Liverpool, 29 ani)  Vida (Besiktas, 29 ani) Pivaric (Dynamo Kiev, 29 ani)
Brozovic (Inter, 25 ani)
Perisic (Inter, 29 ani) Rakitic ( Barcelona, 30 ani) Modric ( Real Madrid, 33 ani) Rebic (Fiorentina, 24 ani) 
Mandzukic (Juventus, 32 ani) 

Această partidă se va disputa pe Stadionul Olimpic Fisht, cu o capacitate de 47.000 locuri. Pentru construirea lui s-au investit peste 600 milioane de dolari.

Arbitrul acestei partide va fi brazilianul Sandro Ricci, el a fost la centru la meciul Franța-Danemarca (0-0), dar și la un meci din grupe al croațiilor, cel jucat împotriva Nigeriei (2-0)