1. Franța a meritat acest titlu mondial! Griezmann, Pogba, Lloris și Mbappe au făcut un turneu final excelent. De câte ori câștigă titlul mondial, francezii fac show în finală. Acum a fost 4-2 cu Croația. Selecționerul Deschamps a fost căpitan la titlul mondial câștigat în 98.
  2. Croația a jucat minunat, dar nu a mai avut energie în finală. Modric a făcut un turneu final superb, Perisic și-a depășit condiția, Rakitic a fost elementul de echilibru, iar selecționerul Dalic a demonstrat că este un antrenor mare.
  3. Neymar a fost așteptat ca un star al turneului final și a sfârșit prin a fi ironizat pentru lamentările inutile. Un copil de 26 de ani care dă impresia că nu se va maturiza niciodată.
  4. Harry Kane a ieșit golgeter de la tragerea la sorți. Dacă nu erau Panama și Tunisia era greu să se gândească la acest titlu. În cele mai importante meciuri ale echipelor lor, Kane și Lukaku au fost inexistenți.
  5. Messi și Ronaldo au plecat în aceeași zi de la Campionatul Mondial fără rezultate notabile sau glorie. Messi a fost acuzat că a fost și selecționer la acest turneu final, în timp ce Ronaldo a cerut mai multe penaltyuri decât a marcat.
  6. Cavani a avut ghinion! Putea schimba campioana mondială. Echipa Uruguayului a fost foarte eficientă cu Suarez și Cavani pe teren.
  7. După ce a adus victoria Croației în semifinala cu Anglia, Mandzukic a devenit primul fotbalist care își dă autogol într-o finala de Cupă Mondială.
  8. Campioana mondială, Germania a fost eliminată din grupe după cea mai slabă prestație din istorie a aceastei echipe naționale.
  9. Mi-au plăcut, ca joc: Japonia (Inui a fost excelent), Columbia (fundașul Yerri Mina a fost cel mai bun marcator al Barcelonei de la Mondial), Mexic (Lozano va fi un jucător important), Peru (au un spirit ofensiv incurabil) și Belgia (au o generație superbă cu Hazard și De Bruyne în prim plan).
  10. “It’s coming home” al englezilor a fost amânat pentru următorul turneu final, Europeanul din 2020.
  11. Peste doi ani vom avea meciuri și la București la Euro 2020, iar peste patru ani va fi Mondialul de iarnă din Qatar.