Belgia a fost una dintre selecționatele frumoase ale acestui Mondial, reușind sa se claseze pe locul 3, învingând în finala mică Anglia(2-0).
Belgia a trecut printr-o adevărată revoluție după catastrofalul Euro 2000, atunci când s-a clasat pe locul 3, într-o grupă cu Suedia, Italia și Turcia. Werner Helsen este omul care stă în spatele acestui succes din prezent al Belgiei. În urmă cu 18 ani, Helsen era profesor la Universitatea Catolică din Leuven, moment în care l-a întâlnit pe Michel Sablon, directorul tehnic al naționalei Belgiei pe atunci.
Întrebat de Sablon ,, Ce ar trebui sa schimbam pentru a avea rezultate mai bune la nivel de națională?”, Helsen a răspuns : ,, Totul. Dacă vom continua așa, viitorul nu arată prea bine”. De atunci accentul a picat pe academiile de fotbal, pe calitatea fizică și tehnică a jucătorilor, pe jocul combinativ și trecerea la sistemul de joc 4-3-3.
,, Diavolii Roși au au reușit un turneu fantastic și totul se datorează planului care a pus accentul pe academiile belgiene, realizat de mine , împreună cu Sablon și acceptat de președintele Federației belgiene din acea perioadă, Michel D’Hooghe” a declarat după finala mică, Werner Helsen, care astăzi este expert în antrenamente la Uefa.

Belgia este formată în mare parte din jucători ce evoluează la echipe de top din Premier League: Hazard, De Bruyne, Lukaku,Courtois, Kompany, Vertonghen, Alderweireld, Fellaini, Dembele, Batshuayi, combinat cu alții jucători de la echipe mari din alte campionate: Mertens( Napoli), Vemaelen( Barcelona), Meunier(PSG).
Cel mai bun jucător al Belgiei la acest Mondial a fost jucătorul lui Chelsea, Eden Hazard cu 3 reușite si 2 pase de gol. În acest moment, Hazard este aproape de un transfer răsunător, Real Madrid fiind gata să achite 150 de milioane de euro pentru starul lui Chelsea.
Belgia are o selecționată extrem de bună, cu un joc combinativ extraordinar și  cu o mare parte dintre cei ce au evoluat la acest Mondial, ne vom întalni si peste 4 ani, la Mondialul din Qatar. Din spate vin și alții tineri care vor reuși în acest sistem, bine pus la punct de belgieni.