Ramona Farcău a revenit pe terenul de handbal, acolo unde se simte cel mai bine! De data aceasta a înlocuit emoțiile dinaintea meciurilor oficale cu bucuria de a se afla în rândul copiilor și de a-i învața pe cei mici secretele jocului de handbal.

După organizarea Galei Campioanelor – Oltichim 2010, eveniment care a marcat și retragerea din activitatea handbalistica a golgeterei Jocurilor Olimpice de la Beijing – 2008 au urmat o serie de proiecte dedicate sportului de performanță, pe care Ramona le-a inițiat. Fosta extrema a naționalei României și a Otchimului a conceput brandul personal al Paulei Ungureanu, al Iuliei Curea și pe cel al celui mai bun parapantist roman, Tudor Dorobanțu.

FOTO: Sabin Malisevschi

În paralel, prin RFH Sports&Management, propria companie de management sportiv, Ramona Farcău susține activitatea copiilor talentați, pentru ca în luna mai, anul acesta, să inaugureze și propriul club, ACS OLYMPIC RFH, dedicat inițierii copiilor în tainele handbalului. În prezent, Olympic RFH este singurul club care oferă copiiilor, dincolo de antrenamentele specifice de handbal, pregatire mentală, teambuildinguri, pregătire fizică și sesiuni de dezvoltare motrică.

Copiii din cadrul Olympic se bucură de antrenamente specifice cu preparator fizic și psiholog sportiv.

“Am conceput acest proiect pe termen lung și tocmai de aceea am considerat că trebuie să punem bazele unei formări sănătoase a copiilor, atât din punct de vedere sportiv, dar mai ales din punct de vedere uman. Ne dorim ca acești copii să dobândească o mentalitate sănătoasă, care să îi ajute să reușească, în primul rând, în viață.”
 spune Ramona Farcău.

Clubul își desfășoară activitatea în cadrul sălii de sport a Școlii Gimnaziale nr.195 Hamburg, din sectorul 3, copiii participând la 3 antrenamente pe săptămână. Educație prin sport este conceptul pe care fosta handbalistă dorește să îl
implementeze prin proiectul Olympic RFH, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Periodic, micii handbalisti vor avea parte de actiuni, organizate de club precum mersul la teatru, film sau activitați în aer liber, menite să contribuie la educarea celor mici, în spiritul unor valori autentice.
România a dominat handbalul mondial cu jucători de o calitate morală incontestabilă, iar noile generații trebuie să înțeleagă că sportul se face în paralel cu educația.
 
Pasiunea cu care Ramona Farcău conduce antrenamentele, dar pregătirea lor metodică deosebită îi face pe copii să se simtă bine și să își dorească să revină la antrenamente.
Jocul de echipă presupune prietenie, respect și valoare unamă. Clubul Olympic RFH își dorește și face pașii necesari ca acești copii să înteleagă ce înseamnă aceste lucruri și să le poate implementa apoi și în viață. Odată terminate antrenamentele, copiii pleacă acasă cu o mentalitate corectă și o pregătire responsabilă pentru viață.