Armand Duplantis este fără doar si poate una dintre speranțele atletismului mondial, un puști care la doar 18 ani a doborât recordul mondial la juniori și îsi dorește să o facă cât de curând și la seniori.
   Duplantis s-a născut într-o familie de sportivi, tatăl său, Greg Duplantis, a practicat de asemenea săritura cu prăjina și are un record personal de 5.80 m, iar mama lui este o fostă practicantă a heptatlonului și jucătoare de volei. Armand are și doi frați mai mari, Andreas și Antoine. Anderas a practicat săritura cu prăjina și a reprezentat Suedia la Campionatele Mondiale de juniori din 2009 și 2012, în timp ce Antoine a renunțat la săritura cu prăjina pentru a juca baschet în liceu.
Povestea lui Armand Duplantis începe în anul 2003, în orașul său natal, Lafayette, Louisiana, pe când avea doar 4 ani. Încă de la acea vârstă antrenorul său l-a remarcat și a crezut în Armand. La doar 7 ani a doborât recordul mondial pentru acea vârstă. Săritura lui de 3.86 m la vârstă de 10 ani a depășit recordurile de la categoria 11 si 12 ani.

În anul 2015, Duplantis a doborât recordul național din SUA și a câștigat premiul ,,Gatorade Louisiana Boys Track and Field Athlete of the Year” premiu primit anual de cel mai bun tanăr sportiv(student) din SUA. 2015 a fost un an important pentru Duplantis, fiind anul în care a avut de ales ce țară va reprezenta la Campionatele Mondiale. A ales Suedia în detrimentul SUA. Tot în acel an a reprezentat pentru prima dată Suedia, țara mamei lui, la Campionatul Mondial de juniori din Columbia. Aurul a fost al lui cu o săritură de 5.30 m, un nou record mondial de juniori.
Anul acesta la Campionatul European din Berlin a bătut un nou record la categoria sub 20 de ani, cu o săritură de 6.05m, devenind a patra cea mai bună săritură din toate timpurile, fiind acum la doar 11 cm de recordul mondial, deținut de Renaud Lavillenie, cel care a reușit la aceste Europene o săritură de 5.95 m.

Armand Duplantis este unul dintre cei mai promițătorii sportivi din lume, fiind un fel de Mbappe din atletism, iar specialiștii spun că va depăși cu siguranță recordul lui Renaud Lavillenie în următori ani.