Krzysztof Piątek (se citește Piontek) este polonezul de 23 de ani care are Italia la picioare după un început de sezon fabulos. Nu e doar o prezentare bombastică pentru că Serie A aștepta un atacant ca Piątek de la Șevcenko. Ucraineeanul este ultimul atacant care a debutat în prima ligă italiană cu gol marcat fiecare din primele cinci etape, dar Piątek l-a depășit în meciul de duminică cu dubla de la Frosinone. Polonezul are 8 goluri în primele 6 etape din acest sezon!

12 goluri în primele 7 meciuri pentru Genoa este cel mai tare start de sezon pentru un atacant din Serie A, iar cele 5 milioane investite în Piątek încep să fie o investiție extraordinară.

Născut într-un sat de lângă Lubin, Piątek a ignorat sfatul părinților și al prietenilor de a face înot, cel mai popular sport în zonă. Fotbalul a fost singura opțiune încă de la 6 ani! Zaglebie Lubin a fost prima echipă, dar explozia s-a produs la KS Cracovia. După 21 de goluri în sezonul trecut în campionatul polonez, Piątek a intrat în vizorul lui Preziosi, milionarul care este proprietarul lui Genoa. Patronul celei mai mari firme de jucării din Italia, Preziosi este un maestru al transformării jucărilor banali în vedete. Milito, Bonucci, Palacio, Boriello, Ranocchia, El Shaarawy sau mai nou Perotti, Pietro Pellegri, Giovanni Simeone, Laxalt sau noul portar de la Juve Perin au crescut la Genoa și au reprezentat afaceri excelente pentru Preziosi.

Nu puțini au fost cei care au zâmbit când la conferința de prezentare din iunie, Piątek a spus „Normal că îmi place Lewandowski, dar eu semăn mai mult cu Harry Kane”. Poreclit „Pistolarul”, polonezul are 1.83 m și o tehnică excelentă. Deja, Inter, Marseille, Tottenham și Barcelona și-au trimis scouterii la Genova pentru a vedea cine este Krzysztof Piątek!