1. Într-o toamnă gri a fotbalului românesc fără echipă de club calificată în grupele cupelor europene, această naționala de tineret adunată din toată Europa de la Leicester la Ufa cu ocol prin Genova și de la Ovidiu la Esbjerg cu escală pe la Viena a reușit să câștige respectul tuturor. FAMILIA de la naționala sub 21 de ani merge la Euro după 21 de ani!
2. Penalty-urile ne-au omorât speranțele în cele mai importante momente ale istoriei fotbalului românesc, cu Irlanda la Mondialul din 90 și cu Suedia în 94. Acum, Ionuț Radu a reușit să apere penalty-ul din minutul 100 care ne-a calificat la acest European.

Sursa foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

3. Avem cea mai bună apărare din Europa la acest nivel! Doar 4 goluri primite în 10 meciuri.
4. Toți atacanții noștri au marcat în partidele cu miză din finalul acestei grupe preliminare. Andrei Ivan în Portugalia, Adrian Petre cu Bosnia, iar Pușcaș cu Țara Galilor.
5. Munca lui Hagi se vede, iar jucătorii crescuți bine la Ovidiu au fost coloana vertebrală a acestei echipe. Tordai, Boboc, Căpușă, Coman, Cicâldău, Nedelcu, Ghiță, Manea, Ciobanu, Mățan, Doru Dumitrescu, Carlo Casap și Ianis Hagi au contribuit la această calificare. Da, 13 jucători!
6. Avem un căpitan, Ionuț Radu cu un discurs articulat, echilibrat și optimist. Nu mai așteptăm „la ce o ieși”. Avem planuri marețe și spunem lucrurilor pe nume! În vara viitoare, în Italia și San Marino, nu mi-e frică de niciun adversar, fie că se numește Franța, Anglia, Italia sau Germania.

Sursa foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

7. Această echipă nu a mai pierdut un meci oficial de doi ani și a readus entuziasmul fanilor. Au fost peste 13 mii de suporteri la un meci cu Leichtenstein!
8. Rădoi are curaj să atace, lucru pe care l-am văzut foarte rar la naționalele României. Eșecul de la curtea lui Becali l-a ambiționat și acum își arată calitatea și modestia.
9. Golgeterul George Pușcaș arată că nu a plecat degeaba de acasă la 17 ani și în Italia a învațat că munca te duce departe și te face cu adevărat fotbalist. Cu cele 7 goluri reușite în această campanie este al treilea marcator al preliminariilor după polonezul Kownacki și danezul Skov.

Sursa foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

10. Avem un număr 10 care arată la doar 19 ani multă personalitate în joc. Golul din corner din meciul atât de important cu Bosnia a fost doar o demonstrație de tupeu a lui Ianis Hagi. Restul vine din suflet, din talent și din multă muncă.
11. Vom avea la Euro încă cel puțin 5 jucători buni care îi vor da lui Rădoi cea mai frumoasă dilemă. Răzvan Marin și Tudor Băluță le fac concurență lui Cicâldău, Nedelcu și Oaidă. Cristi Manea se va lupta pentru un post de titular cu Boboc și Butean. Drăguș îi va motiva pe Florinel Coman și Andrei Ivan să muncească mai mult, iar Nedelcearu va veni din Rusia lângă Pașcanu, Ghiță și Rus. Rădoi a avut până acum inspirație, iar la Europeanul de anul viitor are toată încrederea armatei de peste 20 de milioane de fani.