Borussia Dortmund face un sezon fantastic. Demonstrația de forță din meciul de aseară cu Atletico Madrid nu este întâmplătoare, iar ZIDUL GALBEN de pe Westfalenstadion s-a transformat într-o adevărată TORNADĂ care își mătură orice oponent. Cu 80 de mii de fani minunați în spate la fiecare de meci de acasă și cu transferuri inteligente în ultimii ani, Borussia Dortmund a redevenit o armată greu de răpus.
Renăscut datorită valului incredibil de dragoste venit din tribună, clubul din Dortmund este acum între marile forțe ale Europei. La un pas de faliment la începutul acestui secol, Borussia Dortmund a avut o nouă perioadă minunată cu Jurgen Klopp pe post de timonier carismatic și eficient. La plecarea lui Klopp, fanii care sunt mereu alături de echipă au fost triști, dar au sperat la un nou reviliment spectaculos. Tuchel nu a reușit să se ridice la nivelul lui Klopp, dar 2018 este anul în care Borussia Dortmund și-a găsit adevăratul lider.

În 1997, Dortmund readucea Cupa Campionilor în Germania după 14 ani cu un elvețian între vedete, Stephane Chapuisat. Acum, la 21 de ani distanță, fanii de pe Westfalenstadion visează din nou cu un elvețian. Lucien Favre e pe bancă. Adus din Franța, de la Nice, Favre a reușit câteva transferuri cheie în această vară. Investițiile inteligente în mijlocașul belgian Witsel, fundașul francez Diallo, mijlocașul danez Delaney , atacantul spaniol Paco Alcacer, mijlocașul danez Larsen atacantul german Wolf și fundașul marocan Hakimi au completat puzzle-ul lui Favre. Fanii s-au gândit „Sunt multe transferuri. Vor fi probleme de integrare și vom avea nevoie de cel puțin două luni pentru a vorbi de o echipă compactă care să obțină rezultate”. Nu și Favre, care reușit asamblarea unui Porsche (aș fi zis Ferrari, dar povestea fiind germană…) în timp record, iar totul merge excelent sub privirile fanilor care deja visează la gloria din Champions League și la răpunerea balaurului Bayern.

Sursa foto facebook.com/BVB

Borussia Dortmund a fost, este și va fi povestea unui stadion extraordinar, cu atmosferă superbă în care fotbalul se simte excelent. Acum, în 2018, Borussia are ceva în plus față de ultimii ani, are un antrenor care a găsit secretul unui fotbal total, în care energia fanilor se transmite în teren, iar ofensiva este cheia succesului. Lider în Bundesliga fără înfrângere, trei victorii din trei meciuri fără gol primit în Champions League, plus acest 4-0 cu Atletico (cea mai drastică înfrângere din ultimii 6 ani pentru Simeone) sunt elementele care demonstrează că Favre pune zi de zi câte o cărămidă la clădirea unei construcții solide și Borussia Dortmund este o candidată serioasă la câștigarea Champions League în acest an.

Sursa foto facebook.com/BVB