Sportul românesc este într-un matriarhat fără precedent. Fetele aduc cele mai multe succese, stârnesc cele mai multe emoții și dovedesc că sunt mult mai bune la sport decât baietii in România. Ultimele exemple nu fac decât să întărească acesta concluzie!
Simona Halep a catalizat energiile a milioane de romani de pretutindeni cu performanțele sale minunate din ultima vreme. Simona este lider mondial și a câștigat la Roland Garros. Cu o voință fenomenală și cu o stăpânire de sine demnă de o campioană, Halep a cucerit fanii tenisului din întreaga lume. Numele României a făcut înconjurul lumii datorită Simonei și a capacității sale de a lupta până la ultima clipă pentru fiecare minge, pentru fiecare centimetru de teren. În plus, avem șase fete in top 101 mondial la tenis, iar Marius Copil este singurul băiat în primii 288!

Cristina Neagu este cea mai bună handbalistă din lume și asta nu pentru că zeci de mii de români o votează masiv într-un top al popularității. Cristina Neagu face diferenta în orice echipa din lume și demolează orice defensivă. „Killer Instinctul” ei au transformat-o în cea mai eficientă mașină de goluri din handbalul mondial. Dintr-un talent uriaș, dublat de multă muncă. O combinatie rară în sportul romanesc din 2018! Tot ce face Cristina pe teren pare o joacă și evoluțiile ei entuziasmante aduc copiii în sălile de handbal.

Avem trei fete care au câte 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci, Elisabeta Lipa și Georgeta Damian – Andrunache. În topul select al sportivilor români cu cel puțin trei medalii olimpice de aur intră un singur baiat, Ivan Patzaichin și este înconjurat de 12 fete.
Mai mult, la ultima ediție a Jocurilor Olimpice doar pentru fete a cântat imnul Romaniei la Rio. Ana Maria Brânză, Loredana Dinu, Simona Gherman și Simona Pop au adus aurul din Brazilia.
Alin Moldoveanu este singurul băiat care a adus o medaliei de aur pentru România în ultimele 4 participări la Jocurile Olimpice (ultimii 18 ani!).
Moldoveanu a câștigat-o la Londra în proba de tir.

În 2017, fetele de la tenis de masă au reușit o performanță excelentă. Elisabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro si Bernardette Szocs au învins ChinoGermania și au luat titlul european.
Un sport cu tradiție uriașă în Romania, handbalul este dominat de mulți ani de fete. CSM București a câștigat Liga Campionilor în 2016 și acum încearcă să dea o nouă lovitură la Budapesta cu o echipă în care strălucește Cristina Neagu.

Foto credit: Facebook/ Olimpia Cluj

Chiar și la fotbal, campioana României la fete, Olimpia Cluj are mai multe participări în Champions League decât baieții în ultimii ani. Deși decalajul economic și de popularitate este în favoarea baieților, ultimele trei campioane, Astra, Viitorul ți CFR Cluj nu au reușit să facă pasul cel mare către grupele Ligii.

Foto Credit: Facebook/ Australian Open

Dorința de a demonstra că sunt mai bune decât baieții și capacitatea de concentrare în momentele cheie le fac fetele noastre să reușesca în sport. Asta ar fi explicația simplă. În realitatea este mai mult de atât. Sportul romanesc, așa lipsit de infrastructură și cu un deficit evident de antrenori la nivel de copii și juniori, a reușit în ultimii 20 de ani să arunce în lupta cu mariile forțe ale sportului mondial niște genii. Atunci când aceste genii, fie că ele se numesc Halep, Neagu, Samara sau Branza, reușesc să-si realizeze potențialul și să munceasca enorm pentru glorie și bani, sportul românesc scoate capul în lume. Baieții sunt doar cu munca, fetelor noastre sunt și geniale. Dacă vom reusi să le sustinem așa cum merită, atunci e posibil ca în 10-15 de ani copii de acum să-si dorescă să fie Halep, Neagu, Samara sau Branza. Altfel, sportul nostru va muri încet, dar sigur, doborât de invidie, aroganță și lăcomie.