1. Această echipă națională are suflet și voință. Spiritul de luptă insuflat de Contra, selecționerul care nu poate fi pus de bancă nici de o operație la picior, se vede în ochii jucătorilor, iar victoria de la Podgorica este punctul de plecare pentru calificarea la Euro 2020.
2. Da, am căzut în urna a patra la tragerile la sorți pentru preliminarii. Asta trebuie să ne ambiționeze, nu să ne inoculeze sindomul plânsului de milă. Adversari ca Israel, Finlanda, Scoția sau Bulgaria pot fi depășiți de naționala României, iar Contra a demonstrat că știe să arunce în teren echipa potrivită pentru a ne califica la Europeanul de acasă.
3. Mi-a plăcut mult Chipciu! El este motorul naționalei în 2018, un mijlocaș reinventat de Contra care caută mereu poarta și nu-și lasă adversarii să respire nici o clipă.
4. Avem potențial, iar jucătorii care au calificat naționala de tineret la Euro vin cu o foame de performanță pe care o descoperim cu plăcere la fiecare. Pușcaș a debutat cu gol împotriva Lituaniei, Răzvan Marin este deja o certitudine, Manea „mușcă” din adversari, iar Cicâldău are o tehnică impecabilă. Tudor Băluță, Nedelcearu, Pașcanu, Man, Rus, Ionuț Radu și Ianis Hagi așteaptă momentul potrivit pentru a da totul pentru România.Se vede hotărârea în ochii lor!
5. 2018 se termină cu o bilanț bun. 7 victorii și trei egaluri. Din cele 10 meciuri, trei au fost cu echipe care au jucat la Mondial și unul împotriva campioanei Americii de Sud. Din 1997 încoace este doar al doilea an calendaristic în care naționala este invincibilă.
6. „Bunicii” Săpunaru și Moți au fost exacți și au adus liniște la Podgorica, așa cum au făcut-o și cu Lituania la Ploiești.
7. Țucudean este cel mai bun atacant român din campionat și faptul că marchează constant la echipa de club îl ajută să aibă încredere și la națională. Contra a gândit bine mutarea lui Keseru în spatele lui.
8. Diferență dintre perioada Daum și cea în care Contra face și desface la națională este de moral. Stanciu a ratat penalty cu Muntenegru cu Daum pe bancă, iar Tătărușanu a apărat impulsionat de Contra cu cârjele în aer. Asta spune multe despre atmosfera de la națională.
9. Toșca a jucat foarte bine și este cea mai bună soluție pe acel post la națională, deși din spate vine un Florin Ștefan care mi-a plăcut mult la tineret și va fi un fundaș stânga interesant pentru viitor.
10. Oamenii care se ocupă de gazonul din Muntenegru ar trebui să fie în avionul naționalei României și de mâine să încaseze salariu de la Primăria București pentru a rezolva problemele de la Arena Națională!
11. 2019 este anul în care ne vom califica pentru a doua oară consecutiv la Euro! Hai să transmitem această energie pozitivă către toți jucătorii naționalei.