Acum 6 ani, italianul Dario Bonetti l-a lansat în fotbal şi Dinamo a făcut o afacere minunată prin vânzarea la Atalanta pentru aproape 2 milioane de euro. Costi Nica a ratat, însă, startul către marea performanţă. Pentru Atalanta a jucat doar 7 meciuri în Serie A, iar împrumuturile l-au demoralizat. Fundaş dreapta modern cu forţă şi tehnică, Nica este liber de contract şi caută o echipă care să-l pună pe picioare.
Fostul dinamovist a încheiat socotelile cu Atalanta, se antrenează singur şi vrea ca din ianuarie să revină în forţă!

Sursa: Dinamo Radio 1948

Ai ajuns la 25 de ani. Care crezi că e cea mai frumoasă perioadă a carierei?
M-am simţit foarte bine în Italia! Primii 3 ani au fost pozitivi pentru mine şi m-au ajutat să mă dezvolt foarte mult, dat fiind faptul că am avut noroc să am lânga mine jucatori cu experienţă de la care am avut ce învăţa
Cum ţi se par performanţele baieţilor de la tineret, calificaţi după 20 de ani la Euro?
Au reuşit lucruri extrordinare au arătat un fotbal bun, meciuri constante şi merită felicitaţi. Sunt jucători de mare viitor.
Ce antrenor te-a impresionat?
Pot spune că de la fiecare am reuşit să prind câte ceva. Fiecare antrenor vine cu ceva nou, dar în special Di Carlo din perioada când jucam la Cesena. Este un psiholog foarte bun şi m-a învăţat să privesc fotbalul din altă perspectivă decât aia în care eram obisnuit.
Cum vezi situaţia de la Dinamo?
Dinamo cu siguranţă nu a pornit prea bine în campionat, dar mai sunt câteva meciuri şi sper că lucrurile se vor îndrepta.

Eşti cel mai scump transfer din era Negoiţă. Simţi că ai fost nedreptaţit în ultima perioadă la Dinamo?
A fost o situaţie mai dificilă! Aşa a fost să fie, nu dau vina pe nimic. Eu la început am avut parte de o serie de accidentări din cauza unei pregătiri deficitare, iar spre sfârsit Dinamo a avut o strategie să joace cu proprii jucători care au contract, să îi pregătească pentru anul acesta. Au tot dreptul să facă asta, doar că strategia nu prea a dat roade.
De ce crezi că românii nu reuşesc să se impună la echipele din primele 5 Ligi ale Europei?
Nu cred că e greu să te impui e vorba de cultura fotbalistică, cred că aici mai avem de lucrat. În cazul meu când învatasem în mare parte cum văd ei fotbalul şi ce ar trebui să fac am avut parte de neşansa ca atunci când m-am întors de la Cesena la Atalanta cu destul de puţine meciuri în picioare din cauza faptului că eram tanar şi când pleci împrumut fără nici o clauză e destul de greu. Asta mi-a explicat antrenorul de atunci în a doua parte a campionatului. Vedea că dau totul la antrenament şi m-a tras de o parte să îmi explice că îi place de mine şi va face tot posibilul să joc cât mai mult, chiar dacă clubul nu este de acord. Echipa oricum era într-o situatie delicată şi avea ca obiectiv să joace cu proprii jucători pentru a-i vinde. După acest episod m-am întors la bergamo acolo se schimbase tot de la directorul general , antrenor, mai rămpsesera doar câteva persoane din staff. Cu altă conducere ,alti jucători, uşor uşor în 2 ani au schimbat toţi jucători, eu în ultimul an acolo mi-au prelungit contractul pe încă 3 ani, a venit şi o accidentare de peroneu … mai multe serii negative şi cam asta a fost decizia mea să spun stop contractului cu atalanta pentru că urma un alt an unde era să fiu dat sub formă de împrumut şi nu îmi mai doream lucrul asta! Vreau să joc la un club unde sunt dorit, să pot demonstra ce am de demonstrat.
Care sunt speranţele tale pentru viitorul apropiat?
Sper doar să fiu sănătos, să am putere de munca.
Dacă te sună Rednic ca să te întorci în iarnă la Dinamo ce faci?
Îl apreciez mult pe domnul Rednic, ştie să puna lucrurile în mişcare şi vă daţi seama că voi lua în serios în caz că se întâmplă asta, mai ales că dânsul se pricepe să motiveze jucătorii, să dea totul pe teren.
Ştiu că eşti îndrăgostit de maşini spectaculoase. Care este cea mai tare maşină pe care ai condus-o?
Anul acesta am avut ocazia să merg cu Porsche 911 turbo s şi am rămas plăcut surprins de noul model.
În ce relaţie ai rămas cu Atalanta?
Relaţii foarte bune, deşi iniţial nu au fost de acord cu ruperea contractului.

Sursa: fcdinamo.ro

Iţi plac mult câinii. Rămâi „Câine până la moarte”?
Cu siguranţă.
Ce jucător din Liga 1 îţi place? De ce?
Dan Nistor. Am stat foarte mult împreună cu el şi am reuşit să îl urmăresc destul de bine încât să îmi dau seama că pasele şi ce face pe teren îi vin de la sine. Nu e ceva ce exersează neapărat, e din talent.
E posibil ca Dinamo să-si propună titlul în viitorul apropiat?
Pe cei de la Dinamo istoria îi obligă să îşi propună titlu an de an!
Care e cel mai frumos loc unde ai jucat?
Am jucat şi pe San Siro şi pe Olimpico , dar San Paolo îţi dă nişte emoţii diferite.
Îi ceri lui Mos Craciun un transfer?
Nu , îi cer ca anul asta să ajunga pe la fiecare copil. Cu fotbalul o rezolv eu, haha