Sportul românesc are nevoie de o schimbare, pentru a-şi redobândi strălucirea de altădată, iar în tot acest proces firesc al transformării, specialiştii în psihologia performanţei sportive trebuie să devină parte activă a schimbării, să se implice şi să contribuie la crearea unui mediu propice pentru performanţă. Sportul românesc are nevoie de oameni cu viziune, care sa reaşeze lucrurile pe un drum corect, în spiritul performanţei.


Asociaţia Pentru Psihologia Sportului
este o organizaţie profesională care, prin experienţa membrilor săi, îşi doreşte să ofere o alternativă a schimbării la nivel de mentalitate şi de abordare în sportul de performanţă. În tot acest context a fost conceput Cursul de Iniţiere şi Instruire în Psihologia Sportului, pentru a oferi suportul necesar celor care sunt preocupaţi de atingerea excelenţei în sport. Cursul face parte dintr-un program de iniţiere şi instruire, pe care Asociaţia Pentru Psihologia Sportului îl implementeaza la nivel national, încă din 2016. Până în prezent, la cursurile organizate de APPS au participat peste 400 de cursanti, în cele opt oraşe în care a fost susţinut.

Anul acesta, în Bucureşti, cursul va fi organizat în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), pe 8 şi 9 decembrie.


Lectorii evenimentului sunt personalităţi din lumea sportului, începând cu iniţiatorii acestui proiect, psihologii sportivi Andreas Hniatiuc şi Ioan Popoviciu, continuând cu Tudor Dorobanţu, cel mai bine cotat parapantist român, Ioana Cosma si Narcis Drejan, jurnalisti sportivi si Paula Ungureanu, in calitate de invitat special, unul dintre cei mai buni portari din istoria handbalului feminin românesc. Andreas Hniatiuc, preşedinte APPS, de-a lungul timpului a colaborat cu diverse cluburi de fotbal, volei, handbal şi înot, contribuind la câştigarea Cupei Challenge cu echipa de volei feminin a CSM Bucuresti şi a Champions League, cu cea de handbal feminin a aceluiaşi club. Ioan Popoviciu, vicepreşedinte APPS, are numeroase colaborări cu tenismeni de top, punându-şi amprenta asupra ascensiunii celui mai bine cotat tenisman român, Marius Copil.

Cursul se adreseaza managerilor, antrenorilor, instructorilor de sport, psihologilor şi nu în ultimul rând, sportivilor, care sunt preocupaţi de optimizarea randamentului sportiv. Cursul este structurat pe două module, unul teoretic şi unul ce cuprinde aspecte practice, exerciţii şi activităţi din experienţa lectorilor şi se va extinde pe durata a două zile.

Dacă ţi-am stârnit curiozitatea sau eşti preocupat de toate aspectele atinse de evenimentul în cauza te invităm să te inscrii, accesând linkul:
www.psihologiasportului.ro/curs-psihologie-sport-2018